BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan ve Irak arasında elektrik anlaşması----

Suudi Arabistan ve Irak arasında elektrik anlaşması

Suudi Arabistan ve Irak arasında elektrik anlaşması
16 Temmuz 2022 - 07:14 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan ile Irak, daha önce mutabakat zaptı yapılan elektrik şebekeleri bağlantı anlaşmasına ilişkin yürütme protokolüne imza attı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman bin Abdulaziz ile Irak Petrol Bakanı İhsan Abdulcebbar, taraflar arasında 2022'nin başında elektrik şebekelerini birbirine bağlamak için imzalanan mutabakat zaptının hayata geçirilmesini öngören protokolü imzaladı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Bin Abdulaziz, Irak ile elektrik şebekelerini bağlama projesinin, iki ülke arasında teknik başta olmak üzere her alanda devam eden iş birliğinin ve ekonomik ilişkileri geliştirme isteğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bin Abdulaziz, söz konusu projenin, Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu ile ülkenin stratejik konumuna ve bölgenin en büyüğü olan Suudi Arabistan elektrik şebekesine yatırım yapma üzerine odaklanan programların devamı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Suudi Arabistan ile Irak arasında 25 Ocak'ta, iki ülkenin elektrik şebekelerini birbirine bağlamak için mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Suudi Arabistan hava sahasını tüm sivil uçuşlara açıyor

 

Irak'ta hava kirliliği! Bağdatlılar kibrit kokusuna uyanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)