BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'nin kuzeyindeki durumun sorumlusu ABD'nin yıkıcı politikası----

Suriye'nin kuzeyindeki durumun sorumlusu ABD'nin yıkıcı politikası

Suriye'nin kuzeyindeki durumun sorumlusu ABD'nin yıkıcı politikası
26 Ocak 2018 - 06:10 www.finansgundem.com

İranlı Ortadoğu uzmanı Royvaran, Afnin'deki gelişmeleri değerlendirdi

Tahran Üniversitesi’nden Ortadoğu uzmanı Hüseyin Royvaran, Suriye’deki istikrarsızlıktan ABD’nin sorumlu olduğunu belirtti.

ABD'nin Suriye'deki yeni istikrarsızlık ateşinin körüklenmesindeki rolünün açık olduğunu belirten Royvaran, Sputnik'e açıklamasında bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

'ABD'NİN AMACI ÇÖZÜME ENGEL OLMAK'

"ABD, buraya sadece IŞİD'e karşı savaşmak için geldiğini açıkladı ama şimdi birlikleri Suriye'de kalmak istiyor. Neden olarak da varlığının nedeni olarak yine IŞİD'i gösteriyorlar. Oysa gerçek neden bam başka, öncelikle politik. Kürtlere yardımları, silah sevkiyatı, askeri eğitim vermeleri ve ayrılıkçılık özlemini desteklemeleri ile ayrıca Kürtlerin kontrolündeki bölgenin kuzey sınırına yerleştirme amacıyla 30 bin kişilik ordu kurma kararı, tüm bunlar gösteriyor ki, ABD'nin amacı Suriye'de barışçıl çözüme ve güvenliğin kurulmasına engel olmak."

'ABD TÜRKİYE'Yİ KIŞKIRTTI'

ABD'nin Türkiye'yi Afrin'de operasyon başlatmaya kışkırtmanın da bu listeye dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Royvaran, "Halihazırda Türkiye, terörist olarak gördüğü grubun sınır güvenliği için tehdit oluşturduğunu düşünüyor ve bu gruba karşı koymak için Afrin'de askeri operasyon başlatarak aslında bağımsız ülkenin topraklarına girmiş oldu" dedi.

AFRİN'DEKİ TABLONUN NEDENİ

Toplamda Suriye'nin kuzeyindeki durumun istikrarsızlığa sürüklenmesinin, ABD'nin yıkıcı politikasının sonucu olduğunu kaydeden Royvaran, "Eğer ABD tüm bu kışkırtmalara başvurmasaydı şimdi Afrin'de bu tabloyu görmezdik. Bugün Afrin'de 1 milyondan fazla kişi yaşıyor. Böyle bir bölgede silahlı çatışmalar yüz binlerce kişinin hayatını tehdit ediyor. Tüm bunlar gerçek insani faciaya dönüşebilir" yorumunda bulundu. (Sputnik)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)