BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriyeliler için 885 milyon euro geldi----

Suriyeliler için 885 milyon euro geldi

Suriyeliler için 885 milyon euro geldi
17 Ekim 2017 - 15:11 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Duda, ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Aramızdaki ticaret hacmini 10 milyar dolar düzeyine çıkarabiliriz. Burada savunma sanayi ve enerji noktalarında iş birlikleri yapılabilir. Biz enerji noktasında transit bir ülkeyiz. Dağıtıcı ülke konumundayız.

Polonya bizi AB sürecinde destekliyor ancak Türkiye AB'ye alınmıyor. Halbuki bizim başvurumuzdan sonra alınanların durumu bizle kıyas edilemez.

Biz Polonya'yı İstanbul'daki Polonezköy'den iyi tanırız. Çok şirin bir yerdir. Tabi oranın muhtarı da burada bize seyahatimizde eşlik ediyor.

200 kadar işadamı ile buraya geldik. İşadamlarımız burada belki bireysel olarak belki ortaklıklarla ve hatta 3. ülkelerle iş birliği yaparak buraya yatırım fırsatlarını değerlendireceklerdir diye düşünüyorum.

AB'den Suriyeli mülteciler için bize 885 milyon euro geldi. Bizim yaptığımız harcama 30 milyar dolar seviyesinde.

Polonya ile 5 anlaşma imzaladık. THY'nin buraya hafta da 5 seferi mevcut. Bu, talebi karşılamıyor. Seferlerin artırılmasına yönelik gerekli izinler için THY'den bir heyet buraya gelecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)