BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'li mültecilere sınırdışı----

Suriye'li mültecilere sınırdışı

Suriye'li mültecilere sınırdışı
28 Mart 2013 - 14:48 www.finansgundem.com

Akçakale'de olay çıkaran 600 Suriyeli sınır dışı edildi

Ülkelerindeki çatışmalardan kaçan Suriyeliler için kurulan Akçakale'deki kampta dün protesto eylemi düzenleyen ve güvenlik güçleriyle çatışan en az 600 Suriyeli sınırdışı edildi. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde kurulu Süleymanşah kampında Çarşamba günü erken saatte çıkan yangında bir kişinin ölmesini ve kamptaki koşulları protesto eden Suriyeliler ile güvenlik kuvvetleri arasında arbede yaşanmıştı. Bir kamp yetkilisinden alınan bilgiye göre "(Sınırdışı edilenler) dünkü şiddet olaylarına karışanlardan oluşuyor... 600 ile 700 arasında Suriyeli sınırdışı edildi. Güvenlik güçleri kamera görüntüleriniinceliyor, sınırdışı edenlerin sayısı artabilir" dedi.
Öte yandan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye'de Suriyeliler'in sınırdışı edildiklerine yönelik haberlerin son derece endişe verici olduğunu belirterek, Türk yetkililer ile irtibat halinde olunduğunu bildirdi. UNHCR sözcüsü Melissa Fleming, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Akçakale'deki kamptan son 24 saat içinde (Suriyelerin) sınırdışı edilmelerine yönelik haberler son derece endişe verici... Olay ve haberlerde belirtilenler hakkında yetkililer ile doğrudan irtibat halindeyiz" dedi. Ülkelerindeki çatışmalardan kaçan Suriyeliler için kurulan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleymanşah kampında dün protesto eylemi düzenleyen ve güvenlik güçleriyle çatışan Suriyelilerin sınırdışı edildiği belirtilirken, Dışişleri Bakanlığı söz konusu Suriyelilerin kampı kendi istekleriyle terkettiklerini açıklamış.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)