BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'den atılan top mermisi bir eve düştü----

Suriye'den atılan top mermisi bir eve düştü

Suriye'den atılan  top mermisi bir eve düştü
05 Ekim 2014 - 13:38 www.finansgundem.com

Şanlıurfa Valiliği karar aldı. Mürşitpınar'da köyün boşaltılması için anons yapılıyor

Suriye tarafından ateşlenen bir havan mermisi sınırı aştı ve Suruç’un Atmanek Mahallesi’ndeki bir eve isabet etti. Şanlıurfa Valiliği karar aldı. Mürşitpınar'da köyün boşaltılması için anons yapılıyor.

OBÜSLE “SURUÇ” YANITI 
KOBANİ’de IŞİD ile PKK’nın Suriye kolu PYD’nin askeri gücü YPG arasında devam eden çatışmalarda bir havan mermisinin Suruç’ta bir evin duvarına isabet ederek 4 kişinin yaralanması üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) angajman kuralları kapsamında anında yanıt vererek Suriye tarafını top ateşine tuttu. 

Askeri kaynaklar, daha önceki olaylarda olduğu gibi Suriye tarafında atış yapılan yerlerin koordinatlarının anında tespit edildiğini ve yakınlardaki karakollarda konuşlu 155 milimetrelik Obüs toplarıyla hemen yanıt verildiğini söylediler. Yetkililer, koordinat ölçümü yapılırken, karşı taraftan ateşlemenin kim tarafından yapıldığına bakılmaksızın misliyle yanıt verildiğini vurguladılar. Türkiye topraklarına yönelik tacizlerin sürmesi halinde, yine aynı yöntemle misliyle yanıt verilmeye devam edileceği bildirildi. Sınır boyunca zırhlı birlikler dahil tüm askeri güçlerin teyakkuz durumda olduğu, bölgedeki birliklerin an be an gelişmelerle ilgili Genelkurmay Karargahı’nı bilgilendirdiği ifade edildi.


Öğle saatlerinden itibaren çatışmaların şiddetlendiği Suriye'nin Kobani tarafından saat 13.20'de atılan bir havan mermisi, sınırı aştı ve 2 kilometre mesafedeki Suruç'un Atmanek Mahallesi'nde bir evin duvarına isabet ederek patladı.

Patlamada, şarapnel parçaları ve kırılan duvardan seken taşlardan, evde bulunan 4 kişiyi yaraladı. Yaralananlar otomobillerle Suruç Devlet Hastanesi'ne götürülürken, bölgede güvenlik güçleri önlemlerini artırdı.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abuzer05 Ekim 2014 17:05

    Işid canilerine karşı masum insanlara yardım edilmeli bakın bunlar yakında bize de saldıracak

  • hakan05 Ekim 2014 17:04

    yakında bizim halkımıza da saldırır bu caniler. Kürt Türk fark etmez bunlar insan dışı yaratıklar birbirimize destek olmalıyız Işid belasına karşı !