BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye vurulmayı bekliyor----

Suriye vurulmayı bekliyor

Suriye vurulmayı bekliyor
01 Eylül 2013 - 09:15 www.finansgundem.com

Suriyeli diplomatlar, Şam'daki hedeflerinin 300 Tomahawk füzesiyle vurulacağını söyledi

ABD, 4 denizaltının yanı sıra 6’ncı savaş gemisini de Akdeniz’e gönderdi. Suriye, ‘Önümüzdeki saatlerde vurulmayı bekliyoruz’ dedi. Şam’daki askeri hedefler 200-300 Tomahawk füzesiyle vurulacak.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ABD’nin Şam’da 1429 kişinin ölümüyle sonuçlanan kimyasal saldırıdan Suriye’yi sorumlu tutan istihbarat verilerini açıklamasının ardından ABD Başkanı Obama da, ‘Bu saldırıya karşılık vermek zorundayız’ diyerek sınırlı bir askeri operasyonun sinyalini vermişti. Her ne kadar ABD, ‘Zamanını ve hedeflerini biz seçeceğiz’ dese de operasyonun artık an meselesi olduğu tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Nitekim dün Suriyeli diplomatlar AFP’ye yaptıkları açıklamada, ‘Önümüzdeki saatlerde bir saldırı bekliyoruz’ açıklaması yaptı.
Hedef listesi belli
ABD ise askeri operasyon için hazırlıklarını tamamlamış durumda. 6’ncı savaş gemisi USS San Antinio da Akdeniz’e ulaştı. 300 asker ve helikopterler taşıyan amfibik çıkarma gemisinin operasyonda aktif rol oynamayacağı ancak işlerin yolunda gitmemesi durumunda önlem olarak bölgeye sevk edildiği açıklandı. ABD’nin destroyerlerine ek olarak Akdeniz’de Suriye açıklarında 4 nükleer denizaltısı da bulunuyor. Burke sınıfı denizaltıların her biri 22 Tomahawk füzesi taşıyor. Pentagon tarafından hazırlanan hedefler listesine bu destroyer ve denizaltılardan fırlatılacak Tomahawklarla bir operasyon yapılacağı artık kesin gibi.
Libya’ya 221 füze atıldı
Kaddafi’yi deviren Libya operasyonunda 221 Tomahawk fırlatıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘sınırlı’ Suriye operasyonunda da muhtemelen 200-300 Tomahawk füzesinin önceden belirlenen hedeflere fırlatılacağını belirtiyor. Hedeflerin kimyasal füzelerin fırlatılmasından sorumlu birlikler, Esad’ı korumakla görevli Cumhuriyet Muhafızları karargahları, Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Bakanlığı ve Bass Partisi Genel Merkezi gibi sembolik değeri yüksek binalar olacak.
Suriye radyosunda kahramanlık şarkıları
Suriye, askeri tesisleri boşalttı, tam anlamıyla savaş pozisyonunu aldı. Hatta devlet televizyonu ve radyosu normal yayınını kesti ve sadece kahramanlık şarkıları yayınlamaya başladı.
Gemiler ateş açacak, uçaklar destek olacak
Hava kuvvetlerinin Esad’ın güçlü hava savunma sistemleri nedeniyle risk almamak için operasyona katılması beklenmiyor. Ancak ABD’nin çevredeki askeri üslerde konuşlu bazı uçakları destek güç olarak harekatta görev alacak. Bunlar;
- E-8 Radar uçağı: AWACS olarak da bilinen bu uçak operasyon sırasında havadan radar ve erken uyarı sistemi olarak görev yapacak.
- RC-135 Rived: ABD’nin bu etkili uçağı, Esad’ın radar ve iletişim sistemlerini çökertmekle görevli olacak. Elektronik savaşın baş aktörü olarak görev yapacak.
- U-2 Dragon Lady: ABD’nin emektar casus uçağı U-2’ler istihbarat toplamak ve vurulan hedeflerin görüntülerini çekmek amacıyla havada olacak.
- RQ-4 Global Hawk: ABD’nin Predator’den daha gelişmiş olan insansız savaş uçağı RQ-4 havadan istihbarat toplamakla görevli olacak. İşlerin ters gitmesi durumunda bir bölgenin havadan bombalanması için de Hellfire füzeleri yüklü bir şekilde uçacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)