BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye ordusunun İdlib'te ilerlemesi sürüyor----

Suriye ordusunun İdlib'te ilerlemesi sürüyor

Suriye ordusunun İdlib'te ilerlemesi sürüyor
20 Ağustos 2019 - 13:09 www.finansgundem.com

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, muhaliflerin hükümet güçlerinin taarruzu sonucu İdlib vilayetinin güneyinde yer alan Khan Sheikhoun kasabası ile İdlib'e komşu Hama vilayetinde sahip oldukları son köy ve kasabalardan çekildiğini bildirdi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü ve Suriye'deki aktivistler şiddetli bombardımanın ardından muhalif güçlerin Khan Sheikhoun'dan çekildiğini bildirdi. Esad'a karşı savaşan gruplardan en güçlüsü olan militan örgüt Hayat Tahrir el-Şam, Khan Sheikhoun'un güneyine savaşçılarını tekrar konuşlandırdığını açıkladı. Burasına bitişik Hama vilayetindeki bazı köy ve kasabaların da 

kontrolünde olduğunu bildirdi. Suriye devlet basınında konu hakkında bilgi yer almadı.

Rusya'nın desteklediği Suriye ordusunun yürüttüğü taarruz Türk güçlerini de engelledi. Türkiye'nin İdlib'deki 9 numaralı gözlem noktasına gönderdiği askeri konvoy, MSB'nin yaptığı açıklamaya göre dün Khan Sheikhoun'un biraz kuzeyinde hava saldırısına uğradı ve durdu. Türkiye, Rusya ile yaptığı anlaşma çerçevesinde İdlib vilayetinin çevresinde 12 tane gözlem noktası kurararak bölgede
çatışmasızlık sağlamaya çalışıyor. 

Esad'a bağlı güçler, İdlib'in içinde yer aldığı ülkenin kuzeybatısına yönelik askeri operasyonlarını Nisan sonundan bu yana hızlandırdı. Çatışmalarda yüzlerce kişi ölürken, yüzbinlerce kişi evlerini terk ederek Türkiye sınırına doğru kaçtı.

Esad'a bağlı güçler sekiz yıldır süregelen iç savaşta Rusya ve İran'ın yardımıyla muhalifleri yenerek ülkenin büyük kesiminde kontrolü tekrar kazandı. Rusya'nın destek verdiği Suriye hükümet güçleri 2014 yılından bu yana muhaliflerin kontrolündeki Khan Sheikhoun kasabasına dün gece girdi. Suriyeli muhalifler iç savaşın ilk günlerinden bu yana Hama'da terk ettikleri bölgeyi kontrollerinde tutuyorlardı.

Esad'a bağlı güçler Khan Sheihkoun çevresinde mevzi kazanarak, Hama'nın kuzeyinde Latamneh ve Kafr Zeita kasabalarının da dahil olduğu muhaliflerin kontrolündeki toprakları çembere almıştı. Yerel aktivistler, muhaliflerin bu kasabaları terk ettiğini söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, bu bölgede kalan Suriyeli muhaliflerin, muhalifler tarafından terk edilen bölgede, Morek kasabasındaki Türk gözlem noktasına sığındıklarını belirtti. Khan Sheikhoun, 2017'de sarin gazı saldırısına uğradı.

Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından yürütülen bir soruşturmada, Suriye hükümetinin 4 Nisan 2017'de kasabadaki sarin gazı saldırısından sorumlu olduğu belirtildi. Şam, bu tür silahları kullandığını reddetti.

Kuzeybatıdaki tıbbi tesisleri destekleyen ABD merkezli Tıbbi Bakım ve Yardım Kuruluşları Birliği (UOSSM), Nisan sonundan bu yana 730'dan fazla sivilin hükümet veya Rus kuvvetleri
tarafından öldürüldüğünü ifade ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)