BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye için kritik hafta----

Suriye için kritik hafta

Suriye için kritik hafta
27 Mayıs 2013 - 18:25 www.finansgundem.com

Suriye için ciddi adımlar atılması beklenen haftaya girildi

Suriye'nin Lübnan sınırı yakınlarındaki Qusair kentinde Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı güçler ile muhalifler arasında ağır silahlı çatışma bugün de devam ederken, Esad'a bağlı güçlerin muhaliflerin elindeki bölgelerde kimyasal silah kullandığına dair haberler alınıyor.Suriye ordusu Şam'ın doğu banliyölerine top ve uçakla saldırıda bulunurken, başkentin 80 kilometre kuzeyinde bulunan el Nabak civarında patlama sesleri duyuluyordu. Muhalif yanlısı Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü çatışmalar nedeniyle başkenti Humus kentine bağlayan karayolunun kullanılamadığını bildirdi. Esad'a bağlı güçlerin son haftalardaki saldırılarını, ABD ve Rusya'nın inisiyatifleriyle gerçekleştirilmeye çalışılan uluslararası barış konferansında pazarlık masasına güçlü oturmak için başlattığı tahmin ediliyor.
Muhalif aktivistler, muhaliflerce Lübnan'dan silah nakletmek için kullanılan Qusair kentine yönelik Esad güçlerince yapılan saldırılara Lübnan Hizbullahı'na bağlı savaşçıların destek verdiğini ifade ettiler.Pazar günü Beyrut'un güneyinde Hizbullah'a yoğun destek veren bölgelere iki adet roket saldırısı düzenlendi. Ülkenin güneyinden bir roket de İsrail'e atıldı. Roket saldırıları Hizbullah lideri Sayyed Hassan Nasrallah'ın Esad güçleriyle yan yana savaşan silahlı unsurların ne pahasına olursa olsun mücadeleyi kazanacağı açıklamasının birkaç saat ardından yapıldı. Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, patlamayan 107 milimetrelik bir roketin ise Beyrut havalimanını hedef aldığını, roketlerin Beyrut'un güneyinden fırlatıldığını söyledi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Bank Ki-moon, Hizbullah'ın Suriye'de muharip görev aldığını kabul etmesinin "derin endişe" yarattığını ifade ederek, Suriye'deki çatışmaların Lübnan ve diğer komşu ülkelere yayılacağından endişe duyduğunu ifade etmişti. Ban, ilgili taraflardan "Suriye içinde şiddeti desteklemeye derhal son vermelerini ve nüfuzlarını Suriye trajedisine siyasi bir çözüm bulmaya yöneltmelerini" istemişti. Muhalif kaynaklar ayrıca Şam'ın isyancıların kontrolünde bulunan doğu banliyölerinden Harasta'da onlarca kişinin kimyasal silahın etkilerine benzer belirtiler gösterdiğini belirtti. Yayımlanan görüntülerde, bazı kişilerin geniş bir odada yerde yattığı ve oksijen maskesi desteğiyle solunum yapabildikleri görünüyordu. Üçüncü yılına giren iç savaşta iki taraf da birbirlerini kimyasal silah kullanmakla suçluyor. Fransız Le Monde gazetesi bugün, Esad güçlerinin Nisan ayındaki kimyasal silah saldırısından etkilenenlerin tanıklığının yer aldığı bir haber yayınladı (BBC Türkçe)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)