BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSummers: Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir----

Summers: Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir

Summers: Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir
05 Kasım 2022 - 03:00 www.finansgundem.com

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonla mücadelede faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabileceğini söyledi.


ABD'nin önde gelen ekonomistlerinden, Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers'a göre Fed'in faizleri daha da yukarı taşıma riski söz konusu.

Bloomberg'de katıldığı yayında para politikası ve enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Summers, Fed'in enflasyonla mücadele etmek için politika faizini yüzde 6 ya da bu seviyenin üzerine çıkarma riski olduğunu belirtti.

Summers, "Bu benim beklediğim bir şey değil ama Fed faizi yüzde 6 ya da daha üstü bir seviyeye çıkarırsa şaşırmam" diye konuştu.

"Daha gidecek çok yolumuz var"

ABD Merkez Bankası Fed, politika faiz bandını beklentilere paralel şekilde aralıksız dördüncü kez 75 baz puan artırırken, Fed Başkanı Jerome Powell enflasyonu düşürmek için faizleri gerektiği kadar yükseltmeye hazır olduklarını ancak bunu daha küçük boyutta artırımlarla yapabileceklerini söyledi.

Fed’in politika faiz aralığını yüzde 3-3,25’ten yüzde 3,75-4,00’e çıkarmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Powell, “Son toplantımızdan bu yana gelen veriler, nihai Faiz oranlarının önceden beklenenden daha yüksek olabileceğini gösterdi” dedi.

Powell, yatırımcıları sıkılaştırma adımlarının sona ermediği konusunda uyararak, “Yeterince kısıtlayıcı olduğunu düşündüğümüz faiz oranlarına ulaşmadan önce daha gidecek yolumuz olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

"Faiz artırımını sonlandırmayı düşünmek için çok erken"

Faiz artırımlarını sonlandırmayı düşünmek için çok erken” diyen Powell, “Bir sonraki toplantıda veya ondan sonraki toplantıda” faiz artışlarının hızını yavaşlatmanın uygun olabileceğini de sözlerine ekledi.

Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından piyasada faizde zirvenin yüzde 5,10 ile Mayıs 2023'te gerçekleşeceği fiyatlaması öne çıkmıştı.

IMF, Türkiye'ye faiz artışı tavsiyesinde bulundu

 

Fed'in ulaşacağı nihai faiz oranına yönelik tahminler revize edildi

 

ECB Başkanı Lagarde: Yüksek enflasyonun kemikleşmesine izin vermeyeceğiz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)