BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSummers: Faizler daha yukarı gidecek----

Summers: Faizler daha yukarı gidecek

Summers: Faizler daha yukarı gidecek
31 Mayıs 2023 - 07:56 www.finansgundem.com

Ekonomiye ilişkin beklentilerini açıklayan ABD eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, enflasyonun Fed'in hedefinin çok üzerinde olduğunu ve kısa vadede faizlerde daha fazla artış beklediğini belirtti.


ABD eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, dünyanın en büyük ekonomisinin sürekli bir enflasyon sorunu ve hızla artan devlet borcuyla boğuşurken, kısa vadede ABD faiz oranlarının yükseleceğini ve uzun vadede ABD vergilerinin önemli ölçüde artacağını düşünüyor.

Salı günü Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü'nde konuşmasında Harvard Üniversitesi profesörü, ABD'nin Fed'in yüzde 2 hedefinin iki katından fazla olan yüzde 4,5 ila yüzde 5'lik bir temel enflasyon oranına takılıp kaldığını söyledi.

Summers, geçmişteki Fed faiz artışları ve bankacılık sektöründeki stresin ekonomi üzerinde beklenenden daha az baskı uyguladığı düşünüldüğünde, bunun merkez bankasının muhtemelen fiyat baskılarını dizginlemek için federal fon oranını daha da artırmak zorunda kalacağı anlamına geldiğini söyledi.

Summers, "Tahminim, Fed fonlarının bulundukları yerden 50 baz puan veya daha fazla bir noktaya ulaşması gerekecek" dedi. Ayrıca, bunun yarım puanlık bir artışın 25 baz puanlık artışlarla olup olmadığı ikincil öneme sahip olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründen kredi faizlerinin düşürülmesi çağrısı

 

Makhlouf: ECB Faiz artırımının son basamağına yakın

 

Erdoğan’dan tarihi balkon konuşması: Faiz indi, enflasyon da inecek

 

IMF'den ABD'ye 'faiz' çağrısı

 

İhtiyaç kredisi faizleri 5 yılın en yüksek seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)