BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSüleyman Aslan Ziraat Bankası'ndan istifa etti----

Süleyman Aslan Ziraat Bankası'ndan istifa etti

Süleyman Aslan Ziraat Bankası'ndan istifa etti
09 Mayıs 2014 - 16:21 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz günlerde Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'na seçilen Süleyman Aslan bugün itibariyle görevinden istifa etti

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan ve 14 Şubat'ta tahliye edilen Süleyman Aslan Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğinden bugün istifa etti.

Süleyman Aslan, Halk Bankası Genel Müdürü iken 17 Aralık soruşturması kapsamında evinde 4.5 milyon dolar nakit bulunduğu iddasıyla göz altına alınıp tutuklanmış ve 57 gün boyunca cezaevinde kalmıştı.

İşte Ziraat Bankası tarafından yapılan o açıklama;

31 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen Ziraat Bankası Genel Kurulunda, Banka Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiş olan Sayın Süleyman Aslan, anılan görevinden istifaen ayrılmıştır.

Sayın  Aslan,  Ziraat Bankası A.Ş. Yönetimi Kurulu’na sunduğu istifa dilekçesinde;
“31 Mart 2014 tarihli Genel Kurulda Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirilmiş olmaktan onur duyduğunu, bu nedenle; şahsına duyulan güvenden ötürü, görev vererek atayan iradeye şükranlarını sunduğunu” belirtmiştir.

YAKLAŞIK 1 AY SÜRDÜ

Yolsuzluk iddiaları üzerine 17 Aralık'ta başlatılan soruşturma öncesinde Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerini yürüten Aslan, söz konusu soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından 7 Şubat'ta Genel Müdürlük görevinden ayrılmış, 14 Şubat'ta tahliye edilmişti.

Aslan'ın 31 Mart'a kadar devam eden Halkbank Yönetim kurulu üyeliği ise, bu tarihte gerçekleştirilen genel kurul toplantısıyla sona erdi. Aslan, aynı gün akşam saatlerinde başlayan Ziraat Bankası genel kurulunda üç yıl süreyle yönetim kurulu üyeliğine atanmıştı. Bugün Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre Süleyman Aslan 1 ay sonra görevinden istifa etti.

KARİYERİ ZİRAAT'TE BAŞLAMIŞTI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Aslan, 1992 yılında Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’nda ilk görevini üstlenmiş ve 2005 yılına kadar bankada çeşitli pozisyonlarda çalışmıştı.

Haziran 2005-Temmuz 2011 tarihleri arasında Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Aslan, Temmuz 2011’den itibaren Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görevlendirilmişti. Ancak 17 Aralık soruşturması kapsamında Aslan'ın Halkbank'taki görevi de sona ermişti.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)