BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüleyman Aslan tahliye edildi----

Süleyman Aslan tahliye edildi

Süleyman Aslan tahliye edildi
14 Şubat 2014 - 10:47 www.finansgundem.com

17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan tahliye edildi

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan Halkbankası eski Genel Müdürü Süleyman Arslan tahliye edildi. Dün Arslan'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen tarafından yapılan tahliye talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Aslan'ın bu sabah tahliye edilmesine karar verildi. Şu anda Aslan'ın tahliye işlemleri yapılıyor. 
Aslan’ın evinde yapılan aramada ayakkabı kutularına konulmuş 4,5 milyon dolar ele geçirilmişti.

Süleyman Aslan'ın avukatı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aslan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve yurt dışına çıkış yasağı bulunuyor.

'CEZAEVİNE YAZI YAZILIYOR'


Aslan'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Gerekçeli karar yazılıyor. Yazı cezaevine (Paşakapısı Cezaevi) ulaşır ulaşmaz tahliye işlemi yapılır. 8 kişinin daha tahliyesini bekliyorum" dedi.


SAVCI TANIKLARI DİNLEMİŞTİ

Aslan'ın avukatı Prof.Dr. Ersan Şen, konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner'e bir dizi tanık dinletme talebinde bulunmuş, talebi değerlendiren Savcı Aydıner, önceki gün Halkbank Dış İşlemler Daire Başkanı Hakan Aydoğan'ı dinlemişti. Talep doğrultusunda Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık doğumlu Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu, imam hatip lisesinin müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan 7 kişi tanık olarak dinlenmişti.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEMİŞTİ 

17 Aralık’ta 3 ayrı soruşturmayla ilgili düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Aslan tutuklanma talebi ile sevk edildiği İstanbul 25 Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesinde suçlamaları kabul etmemişti. Aslan ifadesinde şunları söylemişti:

“O PARAYLA İMAM HATİP VE ÜNİVERSİTE YAPILACAK” DEMİŞTİ

“Rıza Sarraf’ta hayırsever bir kişiliği olduğunu ve hayırlara vesile olmak istediğini söyleyince o anda aklıma mezun olduğum Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi geldi. İhtiyaçları ona aktarınca masrafları ödemeye hazırım dedi. Ancak teknik nedenlerle projeye başlayamadığımız için söz konusu hayır amaçlı olarak verilen paraları kendi nezdimde tuttum. Hatta Milletvekilimiz C.  B. ’ya yanında bulunan bir misafiri de varken durumu bildirdim. 7 milyon TL’nin hayır amaçlı biriktiğini ve hazır olduğunu söyledim.

Bir de bunun yanında Makedonya’da bir üniversite yapma söz konusudur. Uluslar arası Balkan Üniversitesi isimli üniversitedir. Bu üniversitenin mütevelli heyeti başkanı olan H. B. isimli İstanbul Milletvekilimiz “Türkiye’de bağış var. Makedonya’ya iletmekte zorluk çekiyoruz” deyip benden yardım istediler. Ayrıca oğlu olan C. B.  vasıtasıyla 1 milyon 950 bin Euro’yu fiziki olarak bana getirip teslim ettiler. Bunun ilk 450 bin Eurosu’nu göndermekte zorlandık. Çünkü Makedonya yerel hukuku bağış kabulünde çok zorluk çıkartıyor.  Para girişinde zorluk çıkartıyor. Bu süreç içerisinde bu para da bende evde kaldı. Çünkü bankaya herhangi bir kasaya koyduğumuz zaman kimin adına ve niçin konulması gerektiğini tutanakla belirtmemiz lazım. Bu paralarda evde duruyordu. Söz konusu teslimatın ancak 950 bin Euro’sunu zar zor gönderebildik. Dolayısıyla 1 milyon Euro evde bulunduğundan dolayı soruşturmaya konu edildi. El konuldu. Ayrıca yine bu üniversite için Rıza Sarraf isimli işadamı hayır yapmak istediğini söyledi. 500 bin Euro’yu kendi imkanlarıyla oraya gönderdi. Geri kalanını göndermekte zorlandığı için getirip benden yardım istedi . Bana teslim etti. Bu paraların Makedonya’ya neden gidemediğine ilişkin tüm yazışmalar ve değerlendirmeler bankadaki kayıtlarda mevcuttur Şu anda el konulan paranın 2 milyon Euro’su Balkan Üniversitesi için verilen paradır. Geri kalan para da İmam Hatip lisesi için ayırdığımız paradır. Sadece el konulan folyo vardır. Onun içinde de 20 bin küsür Euro vardır. Bu para benim kendi şahsıma ait olup yurtdışı görevlerimden harcırahlardan biriktirdiğim paradır. Bunların belgesini sunduk. Dosyada mevcuttur.

 
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tayyip14 Şubat 2014 15:58

    Kabataş benim başörtülü bacımı dövdüler, camide içki içtiler, urlada villam yok, yolsuzluk yok, bu yalanlarla daha ne kadar gidebilecekler acaba? Bu kadar mı koyun zannediyorlar bu milleti?

  • volkan14 Şubat 2014 14:32

    Yahu zaten ne savcı kaldı ne de hakim.beklenen bir şeydi.

  • adalet 14 Şubat 2014 11:37

    Beyler hemen sevinmeyin, suçsuz bulunmadı, soruşturma devam ediyor. "Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Aslan'ın yurtdışına çıkış yasağı bulunuyor." denilmiş zira.

  • Yapıcı eleştiri14 Şubat 2014 11:08

    Yazık çok yazık, hukuk, adalet hepsi siyasi oldu güzelim ülkemde, artık güçlü kimse adalette onun, herkese geçmiş olsun..