BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüleyman Aslan çok kızmış!----

Süleyman Aslan çok kızmış!

Süleyman Aslan çok kızmış!
19 Aralık 2013 - 06:46 www.finansgundem.com

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında 2 gündür gözaltında tutulan Süleyman Aslan, hakkındaki iddiaları daha önce de engellemeye çalışmış

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve evinde 4.5 milyon dolar sakladığı iddia edilen Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, altın ticareti konusunda Hürriyet Gazetesi'nin haberini engellemeye çalışmış. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent konuyu detaylı halde yazdı.
İşte o yazı:
Türkiye’nin gündemi ‘Büyük Rüşvet’ operasyonu. Üç ayaklı operasyonun bir ayağında İran asıllı Reza Zarrab’ın İran’dan getirdiği kaynağı belirsiz para ve bu paranın transferi var. Bu transferlerin odağında olmak ve rüşvet almakla suçlanan isim ise Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan. İddialar, kanıtlar, ilişkiler vs. Bizim bu konuda daha yargı karar vermeden birilerini suçlu ilan etmemiz doğru olmaz. Ancak yaklaşık 7 ay önce tam da İran’a ticaret konusunda Süleyman Aslan ile yaşadığımız önemli bir ayrıntıyı paylaşmam gazeteci olarak görevim.
Geçtiğimiz 20 Nisan’da Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış, ABD’de Temsilciler Meclisi üyesi 47 milletvekilinin Halk Bankası aleyhine imza kampanyası başlattığını duyuran bir haber geçti. İmza kampanyasında Halk Bankası’nın İran’la ticarete özellikle de altın transferine aracılık ettiği vurgulanıyor ve yaptırımlara tabi tutulması talep ediliyordu. Haber Türkiye saati ile 21:00 sıralarında geldiği için sadece 21 Nisan tarihli İstanbul baskımızda yayınlandı.

ASLAN’DAN İTİRAZ

Aynı gün Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Hürriyet’e ulaşarak haberde yanlışlar bulunduğunu iddia etti ve düzeltme talep etti. Kendisine haberin doğru olduğunu belirterek milletvekillerinin yazdığı mektubun elimizde olduğunu vurguladık. Hatta o mektubu kendisiyle de paylaştık. Özellikle ‘yaptırım talebi’ ifadesini kullanarak yanlış yaptığımızı iddia etti. Haberimiz doğru olmasına rağmen söz hakkı vermemiz düşüncesi ile talep ettikleri metni aynen yayınladık.
Bu metinde özetle şu ifade yer alıyordu: “Halkbank, tüm bankacılık işlemlerini ulusal ve uluslararası mevzuata uygun olarak gerçekleştirmekte olup,  uluslararası düzenlemelerde yer alan yaptırımlara riayet etme konusunda her zaman gerekli hassasiyeti göstermiştir. Bundan sonrada aynı kararlığı göstermeye devam edecektir. Bu nedenle Halkbank herhangi bir yaptırımın muhatabı olmadığı gibi, muhatap olması muhtemel herhangi bir iş veya işlemi de söz konusu da değildir.”

İLANLAR DURDURULDU

Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın talebi ve cevap hakkına saygımız gereği açıklamasını gazetemizde yayınlamamıza rağmen,  bir süre sonra ilginç bir tepki ile karşılaştık. Halk Bankası, Hürriyet Dünyası’na verdiği ilanlarını geri çektiğini, bundan sonra da ilan vermeyeceğini açıkladı. Konunun “Temsilciler Meclisi” haberimizle mi ilgili olduğunu sormamız üzerine Aslan’dan, “Hürriyet aleyhimizde bir haber yayınladı. Bununla bankanın ‘paydaşları’ zarara uğradı. Biz de böyle bir karar aldık” dedi.
Bizim herhangi bir yorumda bulunmadan Temsilciler Meclisi’ndeki 47 milletvekilinin imzasını içeren bir mektubu haberleştirmemiz Aslan’dan hiç de normal olmayan bir tepki almıştı.

KİŞİ VE KURUM FARKLI

Bunun doğru ve etik olmadığı kendisine iletilmesine rağmen Aslan’ın sert tutumu aynen devam etti. Sonuçta Halk Bankası 20 Eylül 2013’e kadar yaklaşık 5 ay boyunca Hürriyet Dünyası’na ilan vermedi. Buna karşılık Hürriyet bu ve geçmişte yaşanan benzer olaylarda olduğu gibi tarafsız yayın anlayışını sürdürdü. Aynı anlayış şimdi de devam ediyor. Bu çerçevede bizi arayıp “Halk Bankası’ndan paramı çekeyim mi” diye soran, sorduran okurlarımıza verdiğimiz cevabı buradan aynen paylaşalım: “Kişilerle kurumları karıştırmayın. 80 yıllık Halk Bankası faaliyetlerini aynen sürdürüyor. Tüm şubeleri çalışıyor, paranız güvencede. Rahat olun!”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)