BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSudan’da her 3 çocuktan biri okula gidemiyor----

Sudan’da her 3 çocuktan biri okula gidemiyor

Sudan’da her 3 çocuktan biri okula gidemiyor
13 Eylül 2022 - 14:03 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children), 7 milyon Sudanlı çocuğun okula gidemediğini, 12 milyon çocuğun da eğitimlerini yarıda bırakma tehdidi altında olduğunu bildirdi.



Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children), “Sudan’da okul çağındaki her üç çocuktan biri olan yaklaşık 6 milyon 900 bin erkek ve kız çocuğu okula gitmiyor” açıklamasını yaptı.

Öğretmen ve altyapı yetersizliği yüzünden 12 milyon çocuğun eğitiminin kesintiye uğraması ihtimalinden söz edilen açıklamada, çocuk istismarı, sömürü ve silahlı gruplara katılımların engellenmesi gibi fiziki tehlikelerden koruduğu için Sudan’da eğitimin hayat kurtarıcı olduğu ve bu nedenle Sudan devletinin çocuklara uygun bir eğitim ortamı sağlamasının gerekliliği vurgulandı.

Eğğitim krizi nesiller boyu sürebilir

Ortak bildiride, acil ve ciddi önlemler alınmadığı takdirde eğitim krizinin nesiller boyu sürecek bir felakete yol açabileceği uyarısında bulunularak, hükümetten eğitim sürekliliği ve uygun ortamın sağlanması ve okulların silahlı gruplarca kontrol altına alınmaması için gerekli çalışmaları yapması istendi.

Protestolar devam ediyor

Yıllardır süren ekonomik krizin üstüne askeri ve sivil kanat arasında yaşanan derin siyasi krizin ardından gelen 25 Ekim 2021'deki askeri müdahale sonrasında ülkede sivil yönetim talebiyle başlayan protestolar sürüyor. Sudan'da öğretmenler, düşük ücretler nedeniyle zaman zaman gösteriler düzenliyor.

Dünya Gıda Programı, haziranda, ülke nüfusunun üçte birine tekabül eden 15 milyon insanın gıda güvenliğinden mahrum olduğunu duyurmuş, önlem alınmazsa açlık tehdidinin artabileceğini açıklamıştı.

Güney Sudan'da bazı bölgeler "ulusal afet bölgesi" ilan edildi

 

Sudan'daki selin bilançosu 112'ye yükseldi

 

Sudan'da selden dolayı ölenlerin sayısı 99'a yükseldi

 

UCM'den Sudan'a Ömer el-Beşir ve yardımcılarının teslimi için iş birliği çağrısı

 

ABD'nin 25 yıl aradan sonra Sudan'a atadığı büyükelçi göreve başladı

 

Sudan'da 'siyasi bildirge' imzalandı, 30 aylık geçiş dönemi başlayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)