BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSudan siyasetinde hareketli saatler----

Sudan siyasetinde hareketli saatler

Sudan siyasetinde hareketli saatler
14 Nisan 2019 - 22:42 www.finansgundem.com

Sudan'da ordunun yönetime el koyduğunu ilan eden isim olan Savunma Bakanı Avad bin Avf görevden alınarak emekliliğe sevk edildi

Sudan Askeri Geçiş Konseyi, Savunma Bakanı Avad bin Avf'ı görevden alarak emekliliğe sevk etti. Konsey ayrıca, siyasi güçlerden, bağımsız bir başbakan adayı belirlemelerini istedi.

Konsey, siyasi partilerin liderleriyle görüşmesinde, liderleri, "dar çıkarlardan uzak durmaya" çağırdı. Yönetimden uzaklaştırılan ve tutuklanan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in partisi "gelecek hükümette yer almayacak, partinin varlıklarının yönetimi için bir komisyon kurulacak" açıklamasını yaptı.

Savunma Bakanı Avad bin Avf, Sudan'da geçtiğimiz hafta ordunun yönetime el koyduğunu ilan eden isim olmuştu. Duyurunun ardından yemin ederek geçiş konseyi başkanlığı görevine başlayan Avf, daha sonra 24 saat dolmadan bu görevini bıraktığını açıklamıştı.

Avf'ın yerine konseyi başkanı olan Abdulfettah el-Burhan, ilk iş olarak, bakanın ilan ettiği sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıklamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)