BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞubat'ta PMI genişlemeye devam etti----

Şubat'ta PMI genişlemeye devam etti

Şubat'ta PMI genişlemeye devam etti
01 Mart 2013 - 16:17 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, "Türkiye'de PMI endeksi genişleme bölgesinde kalmaya devam etti" ifadesinde bulundu

Goldman Sachs tarafından yayınlanan bir raporda Türkiye'de açıklanan Şubat ayı satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verisi ele alındı. Endeksin genişleme bölgesinde kalmaya devam ettiğini belirten kurum üretimden gelen güçlü rakamlari yeni siparişler ve istihdamın PMI endeksini yukarı taşımaya devam ettiğini vurguladı.
Önümüzdeki çeyrek dönemlerde güçlü toparlanmanın görülmeye devam edeceğini ve bunun mali koşullardaki rahatlama ile desteklendiğini belirten Goldman, ayrıca TCMB'nin bu yılın ilk yarısında 50 baz puanlık daha faiz indirimine gitmesini beklediğini hatırlattı. Türkiye'nin ticari partnerlerinin ekonomik koşullarında görülen toparlanmanın da Türk ekonomisine fayda sağladığı dile getirildi. Buna bağlı olarak Türkiye için genel kanı bu yıl ekonominin yüzde 3.8 büyüyeceği yönünde olsa da Goldman'ın yüzde 5.2 büyüme beklediği ifde edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)