BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Stoxx Europe 600 endeksi 6 yılın zirvesinde ----

​Stoxx Europe 600 endeksi 6 yılın zirvesinde

​Stoxx Europe 600 endeksi 6 yılın zirvesinde
29 Mayıs 2014 - 19:51 www.finansgundem.com

Stoxx Europe 600 Endeksi, ABD'den gelen veriler sonrası altı yılın zirvesinden kapandı

Avrupa hisseleri sınırlı değişim gösterirken, bugün açıklanan verilere göre ABD'de geçen hafta işsizlik başvurularının azalması ve dünyanın en büyük ekonomisinin son 12 çeyrekte ilk kez daralma göstermesiyle, Stoxx Europe 600 Endeksi altı yılın zirvesinden kapandı. 

Man Group Plc., Boston merkezli Numeric Holdings LLCç ile satın alma görüşmeleri sürdürdüğünü açıklamasının ardından yüzde 5 değer kazandı. Tate & Lyle Plc, yıllık kar rakamlarını açıkladıktan sonra yüzde 4 yükseldi. Kingfisher Plc, ilk çeyrek karının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 4.9 düştü. Aggreko Plc, yeni CEO açıklamasının ardından yüzde 4.5 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1'den daha az bir artışla, Ocak 2008'den bu yana görülen en yüksek seviye olan 334.51 puandan kapandı. Endeks, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin "Gerektiği taktirde Haziran ayında harekete geçmeye hazırız" açıklaması sonrasında Mayıs ayında yüzde 2 yükseldi. 

Ofi Gestion Privee 'den  Jacques Porta, "Bazı piyasalar kapalı olduğu için bugün işlem hacmi düşüktü, bu yüzden biraz volatilite görmemiz mümkün.Bazı yatırımcıların piyasanın fiyatlandırmasına dair tedirgin olduğu görülüyor. Piyasa yüksek kalmak istiyor, düşüş istemiyor" yorumunda bulundu.

Bugün Avusturya, Lüksemburg, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Norveç, İsveç ve İsviçre'de piyasalar Ascension Day tatili sebebiyle kapalıydı. 10 Batı Avrupa endeksinden bugün açık olan üçü yükseliş kaydetti. İngiltere'nin FTSE 100 endeksi yüzde 0.3 yükseldi. Alman DAX sınırlı değişirken, Fransız CAC 40 yüzde 0.1'in altında düştü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)