BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaStournaras: Faiz oranlarının zirvesine ulaştık----

Stournaras: Faiz oranlarının zirvesine ulaştık

Stournaras: Faiz oranlarının zirvesine ulaştık
21 Eylül 2023 - 16:10 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası üyesi Stournaras, faiz oranlarının tepe yaptığını ve bir sonraki adımın indirim olacağını belirtti.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Stournaras, ECB faiz oranlarının muhtemelen zirveye ulaştığını ve Banka'nın bir sonraki hamlesinin bir indirim olmasının beklendiğini söyledi.

Boersen-Zeitung'a konuşan Stournaras, "Bence faiz oranlarının zirvesine ulaştık. Bu durumda bir sonraki adımımızın bir Faiz indirimi olacağını varsayıyorum" dedi.

Faiz oranlarının yeterince uzun bir süre mevcut seviyesinde kalması gerekeceğinden, politika gevşemesini tartışmak için erken olduğunu savunan Stournaras, bu zaman çerçevesinin "birkaç ay" anlamına geldiğini varsaydığını belirtti.

Stournaras, halen yüzde 5'in üzerinde olan enflasyonun 2025 yılı sonunda ya da biraz daha erken bir tarihte ECB'nin yüzde 2'lik hedefine gerileyeceğini de söyledi.

ECB üyesi Nagel: Enflasyon istenen hızda düşmüyor

 

ECB'nin faiz politikası ne olacak?

 

ECB likiditeyle mücadele edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)