BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStoltenberg: Putin'in nükleer tehditleri sorumsuzca----

Stoltenberg: Putin'in nükleer tehditleri sorumsuzca

Stoltenberg: Putin'in nükleer tehditleri sorumsuzca
11 Ekim 2022 - 16:50 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: Putin’in nükleer tehditleri sorumsuzca, NATO gerektiği sürece Ukrayna’nın yanında duracak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna işgalinde son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. 

Stoltenberg, Putin’in nükleer tehditlerini 'sorumsuzca' olarak nitelendirdi ve "NATO gerektiği sürece Ukrayna’nın yanında duracak" dedi.

Rusya'nın sivil ve sivil altyapıya yönelik korkunç saldırılara başvurduğuna dikkat çeken Stoltenberg, Kuzey Akım boru hattına yapılan saldırı sonrası NATO'nun aldığı önlemleri artıracağını vurguladı.

Stoltenberg ayrıca, "Rusya’nın nükleer güçlerini yakından izliyoruz, herhangi bir değişiklik yok" açıklamasını yaptı.

Ukrayna'daki füze saldırılarına dair de açıklama yaparak, cephede ilerleme kaydedemeyen Rusya'nın zayıflığının göstergesi olduğunu söyledi.

G7 liderleri görüşmesi

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef alan saldırıları sonrası G7 liderleri bugün olağanüstü bir toplantıda bir araya geldi.

Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, Kanada, İtalya ve Japonya'nın yer aldığı G7 ülkeleri, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin de video konferans yolu ile katıldığı toplantıda bölgede yaşanan son gelişmeleri masaya yatırdı.

Zelenski, hava savunma sistemi istedi

Zelenski'nin toplantıda G7 ülkelerinden savunma ve silah desteği istediği öğrenildi. Ukraynalı lider daha önceki açıklamalarında hava savunma sistemlerinin "bir numaralı önceliği" olduğunu belirtmişti. Bugünkü toplantıda da ilk talep hava savunma sistemleri oldu.

Yardımlar devam edecek

Bugün toplantı sonrası yapılan ilk açıklamada G7 ülkelerinin Ukrayna'nın yanında olmaya devam edeceği belirtildi ve "G7 ülkeleri Ukrayna'ya finansal, insani, askeri ve hukuki yardım sağlamaya devam edecek" ifadeleri yer aldı.

Birleşik ve kararlı cevap vurgusu

G7 liderleri toplantıda Batı altyapısına yapılacak tüm saldırılara birleşik ve kararlı bir şekilde cevap verileceğini vurguladı.

Rusya, Batılı ülkelere yönelik gıda yaptırımını uzattı

 

Lavrov’dan nükleer savaş uyarısı

 

Rusya'dan kritik Batı açıklaması

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)