BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaStiglitz krizin süreceğini söyledi----

Stiglitz krizin süreceğini söyledi

Stiglitz krizin süreceğini söyledi
31 Aralık 2013 - 07:01 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Stiglitz, küresel ekonomideki sorunların 2014'te de devam edeceğini söyledi

Küresel ekonomi tablosunun 2013'te iyi olmadığını ve 2014'te benzer şekilde devam edeceğini söyleyen Nobelli ekonomist Joseph Stiglitz, "2008 küresel krizinden bu yana yılsonu toparlamalarını yazmanın biraz moral bozucu" olduğunu söyledi.

Stiglitz, "Evet, 2. Büyük Depresyon'u önledik ama gelişmiş ekonomilerin vatandalarının çoğunun güç bela artan gelirleriyle birlikte Büyük Halsizlik dönemine girdik. Aynı senaryonun daha fazlasını 2014'te de görebiliriz" sözleriyle dikkat çekti.

ABD'de gelir eşitsizliğinin, diğer gelişmiş ekonomilerden daha fazla olduğunu belirten Stiglitz, bu eşitsizliğe, aşırı siyasi kutuplaşmanın da eklendiğini söyledi.

Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti arasındaki kapanmadan, kemer sıkmalara kadar uzayan çekişmelere atıfta bulunan Stiglitz, bunların büyümenin anemik boyutta  kalarak, iş gücüne yeni katılacak olanlara istihdam yaratmak için yeterince güçlü olmayabileceği anlamına geldiğini ifade etti.

Bu gelişmelerin Fed'i tahvil alımlarını azaltsa bile, kısa vadeli faizleri en az 2015'e kadar rekor düşük seviyelerde tutmak zorunda bırakacağını söyleyen Stiglitz, "QE, Amerikan ekonomisini çok hgafif desteklemiş, yurtışındaki riskleri ise artırmış olsa da, düşük faizleri şimdi sonlandırmak mantıklı olmayacaktır" diye konuştu.

Avrupa

Stiglitz, Avrupa içinse asıl tehlikenin "rehavete kapılmak" olduğuna dikkat çekerek, "Yılın sonlanmasıyla birlikte, Euro Bölgesi'ndeki önemli kurumsal reformların hızının azaldığı hissediliyor. Mesela parasal birliğin gerçek bir bankacılık birliğine ihtiyacı var" dedi.

Columbia Üniversitesi profesörü Stiglitz, Avrupa'nın çift dipli resesyona nedne olan kemer sıkma politikalarını eleştirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)