BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSterlin dolar karşısında 1.30'un altında----

Sterlin dolar karşısında 1.30'un altında

Sterlin dolar karşısında 1.30'un altında
09 Ağustos 2016 - 22:12 www.finansgundem.com

Sterlin, dolar karşısında yaklaşık bir ayda ilk defa 1.30'un altına düştü

Sterlin, yatırımcıların İngiltere'nin Brexit kararının ardından ekonomiye yönelik ilave ipuçları verecek veriye hazırlanmasıyla, dolar karşısında yaklaşık bir ayda ilk defa 1.30'un altına düştü.

İngiltere para birimi kayıplarını beşinci güne taşıdı ve gelecek haftaki raporların ekonominin Brexit nedeniyle yalpaladığını göstereceğine yönelik beklentiyle 16 önemli para birimi karşısında değer kaybetti. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın 4 Ağustos tarihinde 2009'dan beri ilk defa faiz indirimine gitmesiyle, Mayıs'tan beri en uzun kayıp serisini yaşıyor.

Sterlin, BOE'den Ian McCafferty'nin ilave faiz indirimlerinin ve parasal genişlemenin gerekli olabileceği konusunda uyarı yapmasının ardından değer kaybetti. McCafferty, Ocak ayında faizlerin artırılması yönünde oy kullanıyordu.

Londra'da Nomura International Plc kıdemli ekonomisti Charles St-Arnaud, "Yatırımcılar yavaş yavaş, İngiltere Merkez Bankası'nın bu yıl Faiz indireceğini farketdiyor. Bu da para birimini negatif etkileyecektir." dedi ve "Bu çoktan fiyatlanmalıydı. Şimdi asıl soru kötü haberler olmadan pound için ne kadar negatif olabiliriz? diye görüş bildirdi.

Pound, New York'ta saat 14:28 itibariyle yüzde 0.3 düşerek 1.2999 seviyesine geriledi ve 12 Temmuz'dan beri ilk defa 1.30 seviyesinin altına düştü. Sterlin, 9 Mayıs'tan beri en uzun kayıp serisini yaşarken, bu ay için yüzde 1.8'lik kayıpla önemli para birimleri arasındaki en kötü performansı kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)