BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaStarbucks karışık bir kazanç bildirdi----

Starbucks karışık bir kazanç bildirdi

Starbucks karışık bir kazanç bildirdi
02 Şubat 2022 - 07:40 www.finansgundem.com

Starbucks'ın kârı artan maliyetlerin baskılaması nedeniyle karışık gerçekleşti


Starbucks, işgücü maliyetleri, enflasyon ve tedarik zinciri sorunlarının şirket üzerinde baskı oluşturmasıyla karışık ilk çeyrek kazançları bildirdi.

Starbucks, analistlerin hisse başına 80 sentlik beklentilerinin altında 72 sentlik hisse başına kar bildirdi. Kahve devinin 816 milyon dolarlık net karı bir yıl öncesine göre %31 arttı. Bildirilen gelir 8.1 milyar dolar ile 7.98 milyar dolarlık beklentileri aştı.

Starbucks, % 13.2 oranındaki global karşılaştırılabilir satış artışı beklentisine karşın % 13 artış açıkladı.

COO John Culver yatırımcılarla yaptığı görüşmede, tedarik zinciri maliyetleri, enflasyon ve artan ücretlerin şirket için hala bir mücadele gerektirdiğini, ancak Kuzey Amerika mağazalarındaki fiyatlandırma gücü ve menü fiyatlarındaki artışların çeyrek boyunca brüt kar marjlarını artırmaya yardımcı olduğunu bildirdi.

Culver, “Geçtiğimiz yılın ortasında enflasyonun artmaya başladığını gördüğümüz için, fiyatlandırma kararı aldık ve 1 Ekim'den itibaren uygulamaya koyduk. Büyüdükçe bunu gördük ve 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere ek önlemler almamız gerekiyordu." dedi.

Maliyet baskılarını dengelemek için belirlenen yılın geri kalanında ek fiyat artışlarının da planlandığını belirterek "Tüketici talebi, fiyat artışlarından etkilenmedi” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)