BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkStandard Life Aberdeen yeni ismiyle dalga konusu oldu----

Standard Life Aberdeen yeni ismiyle dalga konusu oldu

Standard Life Aberdeen yeni ismiyle dalga konusu oldu
27 Nisan 2021 - 13:59 www.finansgundem.com

Bir süre önce Standard Life ismini sigorta şirketi Phoenix Group’a sattığını açıklayan varlık danışmanlığı şirketi Standard Life Aberdeen ismini Abrdn olarak değiştirecek. Yeni isimse sosyal medyada eleştirilerin odağında


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Varlık yönetimi şirketi Standard Life Aberdeen ismini ‘Abrdn’ olarak değiştirmeyi planlıyor. Standard Life Aberdeen’den Londra Borsası’na yapılan açıklamada yeni ismin, şirketi dünya çapındaki tüm müşterilerine ulaşılması için kullanılacağı belirtildi. Açıklamada yeni ismin modern, faal ve dijital olarak etkin bir marka oluşturulması planının parçası olacağı belirtildi.

Varlık yöneticisi Şubat ayında ‘Standard Life’ ismini, İngiltere merkezli sigorta şirketi Phoenix Group'a sattığını açıklamıştı. Bu durum şirketin yeni CEO’su Stephen Bird yönetimi altında baştan aşağı yeniden markalanmasının önünü açtı.

Financial News’in haberine göre, Bird yeni isimleriyle ilgili açıklamasında, “Yeni markamız Abrdn modern, dinamik ve mirasımızı üzerinden inşa ediliyor. En önemlisi ise tüm müşteri ve müşteri kanallarımız için etkileşim sağlıyor. Yeni ismimiz sürdürülebilir bir büyüme sağlamaya çalışılırken, liderlik kadrosunun işletmeye getirdiği vizyon konusunda netliği yansıtıyor” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada şirketin hisse kodu olan LON:SLA’nın da Ağustos ayında güncelleneceği belirtildi.

Varlık yönetimi şirketi yeniden markalaşma sürecinin yaz aylarında başlayacağını ve paydaşların tamamının katılım planının yıl boyunca devam edeceğini açıkladı.

Yeni isim sosyal medyada dalga konusu oldu

Standard Life Aberdeen’den yapılan açıklamanın ardından sosyal medyada yer alan eleştirilerin ardı arkası kesilmedi. Bazı Twitter kullanıcıları Aberdeen kelimesinden atılan ‘e’ harflerinin geç kalınmış bir ‘Nisan 1 şakası’ olduğunu söylüyor. Varlık danışmanlığı şirketi ayrıca kârlılığını ve gelirlerini arttırmak yerine vitrin için aşırı harcamalar yapmakla da suçlanıyor.

Eleştirilerin ardından Sky News’e konuşan Stephen Bird şirketin yeni ismin oluşturulması amacıyla marka danışmanlık şirketi Wolff Olins’le birlikte çalışıldığını açıkladı. CEO, “Tam olarak ne kadara mal olduğunu söyleyemem. Ancak yeni bir kimliği oluşturmak için çok büyük bir miktar harcanmadı” görüşlerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği verilere göre, Standard Life Aberdeen’in şu anda faaliyet gösteren içlerinde Aberdeen Standard Investement firmasının ve şirketin finansal planlama ve danışmanlık firması olan 1825 firmasının da bulunduğu beş marka bulunuyor. Bird bunun yerine şirketin tek bir ayırt edici markaya sahip olmasının önemli olduğunu söyledi.

Bird, “Tek bir markayı desteklerken harcadığınız her sterlin veya dolar çok daha fazlasını getirecektir. Aberdeen ismi şirketin kuruluşundan bu yana son 40 yıldır tüm dünyada biliniyor. Aberdeen olarak okunacak olan şirketin isminin büyük bir itibarı var” dedi.

 

Nomura’nın, Archegos kaybı 2.3 milyar dolar

 

Fon krizinde bilanço etkisi 774 milyon dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)