BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSSM'de insansız tank için ilk adım----

SSM'de insansız tank için ilk adım

SSM'de insansız tank için ilk adım
23 Şubat 2018 - 05:22 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İnsansız tank üretilecek' açıklamasının ardından gözler yeni Ar-Ge çalışmalarına çevrildi. SSM'nin 2017'de insansız tanklar için yarışma düzenlediği ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği “İnsansız tank” için çalışmaların geçen yıl başladığı ortaya çıktı. Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'teki haberine göre Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın (SSM) bu konuda 2017’de bir yarışma düzenlediği ortaya çıktı. 16 projenin finale kaldığı yarışmaya dikkat çeken projeler katıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan son Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında da konunun ele alındığı belirtildi.

MAYIN ARAMA, ATIŞ, BOMBA İMHA

SSM’nin açtığı yarışmaya 400’ün üzerinde başvuru olurken, yapılan değerlendirmeden sonra geçen aralıkta 16 proje finale kaldı. SSM’nin projesinde insansız tankın ilk adımını oluşturacak projeler içindeki ‘Efe’ adlı proje birinci olurken, ‘Dost’ ikinci, ‘Otosar’ da üçüncü olmuştu. Birinci olan projede silah sistemleri, yaralı kurtarma, mayın tespiti ve imhası, yük taşıma, sokak arası ateş altındaki asker transferi, 360 derece gözetleme, bomba imha gibi modüller de yer alıyor.

İnsansız olarak planlanan kara araçları, yapılacak Ar-Ge yatırımları ve çalışmaların ardından geliştirilerek daha etkin tank ve kara gücü haline getirilecek. Böylece kayıpların en aza indirilmesi hedefleniyor. Erdoğan, önceki gün yaptığı konuşmada, “Öyle bir yere gelmemiz lazım ki; insansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım ki bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Niye? Artık bu teknolojiyi yakalayan ülke konumuna geliyoruz, geldik bile” demişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)