BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSri Lanka'nın yeni başbakanı belli oldu----

Sri Lanka'nın yeni başbakanı belli oldu

Sri Lanka'nın yeni başbakanı belli oldu
22 Temmuz 2022 - 10:08 www.finansgundem.com

Dün parlamentoda milletvekillerince yapılan oylamada devlet başkanı seçilen Ranil Wickremesinghe, ülkenin yeni başbakanını belirledi. Dinesh Gunawardena, yeni Sri Lanka başbakanı oldu.

Devlet başkanı seçilen Ranil Wickremesinghe, ülkenin eski Su Temini ve Drenaj, Eğitim ve Dışişleri Bakanı olan 73 yaşındaki Gunawardena'yı başbakanlık görevine getirdi.

Wickremesinghe'nin okul arkadaşı olan ve önceki kabinelerde çeşitli bakanlık görevleri üstlenen Gunawardena, parlamentoda düzenlenen yemin töreninin ardından resmen görevine başladı.

Protestoculara gözaltı

Ekonomik ve siyasi krizdeki Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da güvenlik güçleri, ülkedeki hükümet karşıtı protestoların neredeyse merkezi haline gelen alana müdahale etti.

Asker ve polislerden oluşan güvenlik güçleri, devlet başkanlığı sarayı yakınlarında göstericilerin 104 gündür çadırlar kurarak protestolarını sürdürdükleri alana gece saatlerinde otobüs ve kamyonlarla geldi. Alana giden yolları kapatan güvenlik güçleri, protestocuların çadırlarını söktü ve pankartları kaldırdı.

Ne olmuştu?

Sri Lanka'da hükümet karşıtı protestoların ardından ülkeden ayrılan ve 14 Temmuz'da elektronik postayla istifa eden 8. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın ardından 16 Temmuz'da Geçici Devlet Başkanı olan Ranil Wickremesinghe, 18 Temmuz'da olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Rajapaksa'dan boşalan devlet başkanlığı koltuğuna gelecek ismi belirlemek üzere parlamentoda 20 Temmuz'da yapılan gizli oylamada, Ranil Wickremesinghe ülkenin en üst kademesindeki koltuğun sahibi olmuştu.

Sri Lanka'nın yeni devlet başkanı belli oldu

 

Sri Lanka'da OHAL ilan edildi

 

Sri Lanka'da milyonlarca kişinin gıda güvenliği yok

 

Sri Lanka'da geçici devlet başkanı parlamentoda yemin etti

 

Sri Lankalılar devlet başkanının istifasını kutluyor!

 

Sri Lanka Devlet Başkanı e-posta ile istifa etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)