BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSri Lanka'da OHAL ilan edildi----

Sri Lanka'da OHAL ilan edildi

Sri Lanka'da OHAL ilan edildi
18 Temmuz 2022 - 08:38 www.finansgundem.com

Sri Lanka'da geçici devlet başkanı Ranil Wickremesinghe, OHAL ilan etti.

Gece geç saatlerde yayımlanan resmi gazetede geçici devlet başkanı olarak atanan Başbakan Ranil Wickremesinghe'nin önlem olarak ülke genelinde bu sabahtan itibaren olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiği bildirildi.

Asya basınına göre kamu güvenliği, kamu düzeninin korunması, toplum hayatı için gereken malzeme ve hizmetlerin sürdürülebilmesi için bu kararın alındığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

Sri Lankalılar, ülkenin içinde bulunduğu mali duruma ve yakıt sıkıntısına yönelik protestolarını mart sonunda artırmıştı. Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatını vermişti.

Ekonomik krizin girdabındaki Sri Lanka'da protestocular, 9 Temmuz'da başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermişti Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, eşi ve iki korumasıyla 13 Temmuz'da Maldivler'e, bir sonraki gün de Singapur'a gitmişti.

9 kişi öldü, 250 kişi yaralandı

Rajapaksa'nın ülkeyi terk etmesinin ardından Wickremesinghe, geçici devlet başkanlığına getirilmişti. Rajapaksa, 14 Temmuz'da elektronik posta yoluyla istifa mektubunu göndermişti. Ülke genelindeki protestolarda şimdiye kadar aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 9 kişi öldü, en az 250 kişi yaralandı.

Sri Lanka'da milyonlarca kişinin gıda güvenliği yok

Sri Lanka'da geçici devlet başkanı parlamentoda yemin etti

Sri Lankalılar devlet başkanının istifasını kutluyor!

Sri Lanka Devlet Başkanı e-posta ile istifa etti

Sri Lanka’da OHAL ilan edildi

Sri Lanka lideri askeri uçakla Maldivler’e kaçtı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)