BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSPK'dan geleneksel kompozisyon yarışması----

SPK'dan geleneksel kompozisyon yarışması

SPK'dan geleneksel kompozisyon yarışması
21 Şubat 2013 - 14:59 www.finansgundem.com

SPK'nın düzenlediği ve 6-7-8. sınıf öğrencilerini katıldığı kompozisyon yarışması start alıyor

SPK tarafından tarafından “Yatırımcı Eğitim Seferberliği” çalışmaları kapsamında; geleceğin yatırımcılarının dikkatini sermaye piyasalarına çekmek, eğitim çağındaki gençlerden başlayarak tasarruf ve yatırım bilinci oluşturmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak bu yıl üçüncüsü düzenlenecek kompozisyon yarışmasının konuları belirlendi.
Ortaokul 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinden “Ailelerindeki bir tasarruf ya da yatırım hikâyesini, bu süreçte neler yaşadıkları ve onlara neler öğrettiğini” anlatmaları; lise öğrencilerinden de “Dedeniz ya da ninenizin yaşına geldiğinizde nasıl bir günlük yaşamınız olsun hayal edersiniz? bunu sağlayabilmek için tasarruflarınızı nasıl değerlendirirsiniz? sorusuna öykü şeklinde yanıt aramaları isteniyor.
Yarışmaya katılım okullar aracılığıyla sağlanacak olup, okullar tarafından bağlı bulundukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine iletilen kompozisyonlar illerde kurulacak jüriler tarafından değerlendirilmeye alınacak. Bu çerçevede doğrudan SPK'ya iletilen eserler değerlendirilmeye alınmayacak. Kompozisyonların değerlendirilebilmesi için 23 Mart 2013 tarihine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor.
ÖDÜL
Dereceye giren öğrencilerin tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve İstanbul finans kurumları gezisi ile ödüllendirileceği kompozisyon yarışmasına katılım koşulları, İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla okullara duyuruldu. Yarışma sonuçları, 22 Nisan 2013 tarihinde www.spk.gov.tr adresinde açıklanarak, ardından Mayıs ayı içerisinde ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirilecek. Katılım koşulları ve ödüllerle ilgili detaylı bilgi “Yarışma Şartnamesi” ve "Yarışma Afişleri"nde yer alıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)