BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P'den kritik risk uyarısı!----

S&P'den kritik risk uyarısı!

S&P'den kritik risk uyarısı!
12 Eylül 2013 - 08:54 www.finansgundem.com

S&P, Avrupa'daki gelişen piyasaları değerlendirerek, seçim öncesi ve mali politikalardaki risklere dikkat çekti

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's, daha iyi seviyelerdeki kredi notlarının, Avrupa'daki 14 gelişmekte olan ekonominin kredi değerindeki "artan sapmayı" gizlediğini söyledi.
Başta Macaristan ve Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Karadağ, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Bosna Hersek'in yer aldığı Balkan ülkelerinde mali ve yapısal denetimlerin uygulanması karşısındaki risklerin arttığına dikkat çeken S&P, seçim öncesi olmasının da ekonomi politikalarındaki riskini tırmandırdığını belirtti.
Reyting kuruluşu merkez bankalarının siyasi müdahalelerine ilişkin ise Macaristan, Sırbistan ve Türkiye'yi örneklerini verdi.
Kuruluş, Sırbistan'ın bilanço tabloları dışında mali uygulamalarda bulunduğunu, Macaristan'ın da yabancı yatırımcı ve emeklilik fonlarını hedefleyen tek seferlik önlemlere bel bağladığını not düştü.
Politika uygulamalarının Litvanya ve Letonya'da güçlendiğini belirten S6P, her iki ülkenin de AB yapısal fonlarını benimseyerek, politika etkinliğine işaret ettiğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)