BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemS&P'den 6 ülkeye resesyon uyarısı----

S&P'den 6 ülkeye resesyon uyarısı

S&P'den 6 ülkeye resesyon uyarısı
06 Mart 2020 - 18:28 www.finansgundem.com

S&P, koronavirüsü salgını nedeniyle küresel ekonomide hem talep hem de arz şoku yaşandığını, bu yıl Avustralya, Hong Kong, Singapur, Japonya, Güney Kore ve Taylan'ın ekonomik durgunluğa (resesyon) girebileceğini açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), korona virüsü salgınının Asya Pasifik bölgesindeki ülkelerin milli gelirlerinde toplamda 211 milyar doları silebileceğini açıkladı.

CNBC’nin aktardığına göre, Çin için 2020 yılı büyüme tahminini yüzde 5,7’den yüzde 4,8’e çeken kuruluş, salgın nedeniyle bu yıl Avustralya, Hong Kong, Singapur, Japonya, Güney Kore ve Taylan’ın ekonomik durgunluğa (resesyon) ya da durgunluğa yakın bir noktaya gireceğini öne sürdü.

HEM ARZ HEM TALEP ŞOKU YAŞANIYOR

İnsanların sokağa daha az çıktığını ve seyahat ettiğini, şirketlerinde devletlerin sınırlamaları ve çalışanların enfeksiyon riski nedeniyle üretimlerinde aksama olduğunu belirten kuruluş, hem arz hem de talep şoku yaşandığını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, korona virüsünde dünya genelinde vaka sayısı 95 bini aşarken, ölü sayısı da 3 bin 280’e ulaştı. Çin dışında en çok vaka tespit edilen ülkeler, Güney Kore, İtalya ve İran olarak sıralanıyor.

Salgının tahmin edilenden daha uzun sürmesi durumunda Asya Pasifik bölgesindeki ekonomik etkisinin daha derin olacağını belirten S&P, hane halkları, şirketler, bankalar ve hükümetler dahil herkesin salgının olumsuz sonuçlarından etkileneceğini vurguladı.

HAVACILIKTA GELİR KAYBI 113 MİLYAR DOLARI BULABİLİR

Milli gelirlerinin ortalama yüzde 10’u kadar turizm geliri olan ve Çinli turistlerin toplam içindeki payının yüksek olduğu Hong Kong, Singapur, Tayland ve Vietnam’ın salgından en sert etkilenecek ülkeler olduğuna dikkat çeken kuruluş, bu ülkelerin ayrıca, elektronik ve otomotiv sektörlerindeki tedarik zinciri risklerine karşı yüksek düzeyde duyarlı olduğuna işaret etti.

Öte yandan, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) dün yaptığı açıklamaya göre, salgın nedeniyle bu yıl dünyada hava yollarının toplam gelirinin 113 milyar dolar azabileceği, bunun da 2008’deki küresel finansal kriz sonrası en yüksek rakam olacağı tahmin ediliyor.

S&P, salgının ikinci çeyrekte önüne geçilmesi durumunda küresel ekonominin 2021’de tekrar toparlayabileceği öngörüsünde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)