BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P'den 3 ülkeye not----

S&P'den 3 ülkeye not

S&P'den 3 ülkeye not
13 Aralık 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, bazı ülkelerin kredi notlarını ve görünümlerini değiştirdi

S&P, Bulgaristan'ın uzun ve kısa vadeli kredi notlarını BBB/A-2 olarak teyit ederken görünümü ise 'durağan'dan 'negatif'e indirdi.
S&P, negatif görünümün kredi notunun gelecek 2 yıl içinde indirilmesi olasılığının en az üçte bir olmasını yansıttığını vurguladı. S&P, politik ortamın kötüleşmesinin ve zayıf büyüme görünümünün not indirimine yol açabileceğini vurguladı.

İTALYA'NIN NOTU TEYİT EDİLDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, İtalya'nın kredi notlarını BBB/A-2 olarak teyit etti. 
 S&P, notların teyit edilmesinin, kırılgan bir toparlanmaya karşın İtalya'nın varlıklı ve çeşitlendirilmiş bir ekonomiye sahip olmaya devam etmesini yansıttığını vurguladı.
S&P, görünümün negatif olmaya devam ettiğini belirtti. S&P, İtalya eonomisinde nominal GSYH büyüme oranının 2014 yılında yüzde 1'in çok az üzerinde olacağını öngörürken, büyümenin 2016 ve 2016'da yüzde 2'nin altında kalacağını tahmin ediyor.
S&P, İtalya'nın büyümeyi artırıcı yapısal reformlarda ilerleme göstermesi halinde görünümü 'durağan'a yükseltebileceğini vurgularken, büyümenin onarılmasını sağlayacak politikalar uygulanmaması halinde not indirilebileceğini ifade etti.

LETONYA'NIN NOTU TEYİT EDİLDİ

Uluslararası kredi derevcelendirme kuruluşu S&P, Letonya'nın kredi notlarını BBB+/A+2 olarak teyit ederken, görünümü ise 'durağan'dan 'pozitif'e yükseltti.
S&P, Letonya ekonomisinin yıllık yüzde 4-5 büyümele devam etmesini ve cari işlemler açığında artışın ılımlı seviyede kalmasını beklediğini bildirdi.
S&P, görünümün yukarı yönlü revize edilmesinin kredi notunun gelecek 24 ay iinde artırılması olasılığının üçte birden fazla olmasını yansıttığını vurguladı.

RUSYA'NIN NOTUNA TEYİT

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Rusya'nın yabancı para cinsinden kredi notlarını BBB/A-2, yerel para cinsinden uçun va kısa vadeli kredi notlarını BBB+/A-2 olarak teyit etti. Görünüm 'durağan' olarak belirlendi.
S&P, notların teyit edilmesinin Rusya'nın net varlık pozisyonunu yansıttığını, ayrıca net dış varlık pozisyonunun notlara destek vermeye devam ettiğini vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)