BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSpaceX kargo kapsülü uzaya fırlatıldı----

SpaceX kargo kapsülü uzaya fırlatıldı

SpaceX kargo kapsülü uzaya fırlatıldı
03 Nisan 2018 - 00:35 www.finansgundem.com

Amerikan roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na deney ve ihtiyaç malzemeleri taşıyan Dragon kargo kapsülünü Falcon roketiyle uzaya yolladı

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, yaklaşık 2 bin 700 kilogram yük taşıyan kapsülün yerel saatle 16.30'da Florida eyaletindeki Cap Canaveral Hava Üssü'nden fırlatıldığını duyurdu.

Çarşamba günü istasyona ulaşması beklenen kargo kapsülünün, UUİ'ye bir robot koluyla kenetlenmesi öngörülüyor.

SpaceX, NASA adına UUİ'ye yaptığı 14. kargo nakliyatı olan seferde kullanılmış bir roket ve kapsül kullandı. Misyonda kullanılan Falcon roketi ve Dragon kapsülü, önceki kargo misyonunda kullanıldıktan sonra Dünya'ya geri dönmüştü.

Şirket roket ve mekikleri yeniden kullanıma sokarak uzay yolculuklarının ve lojistik misyonların maliyetini düşürmeyi hedefliyor.

Uluslararası Uzay İstasyonunda NASA, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı işbirliğiyle bilimsel çalışmalar yürütülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.03 Nisan 2018 07:11

    KURAN'DA BİLDİRİLEN Sİ'RA YILDIZINA İNSANSIZ/İNSANLI SEYAHATE NE ZAMAN/HANGİ YILDA/HANGİ DEVLETLER/ULUSLAR/HALKLAR/MİLLETLERCE BAŞLARLAR/BAŞLANIR ACABA ? Si'ra yıldızı-Sıra-t köprüsü-Sıra tel Mustakim-Sıra tellezine-Na Sıra'lı İsa-Zerdüş'ün Ezidi halkına göre Cıra t köprüsü Sİ'RA YILDIZINA GİDEN DOSDOĞRU YOLDAN UZAKLAŞANLAR-KÜFREDENLER-KAVGACILAR-GÜZEL KONUŞMAYANLAR-YALANCILAR-SADECE KENDİ ÇIKARLARINI DÜŞÜNENLER-ALKOLİKLER-ALDATANLAR-PAYLAŞMA NEDİR BİLMEYENLER-UZLAŞAMAYANLAR-SABIRLI OLMAYANLAR 8,6 Işık yılı uzaklıktaki Sİ'RA YILDIZINA DA UZAY ARAÇLARI/GEMİLERİYLE BİR GÜN/ZAMAN ULAŞABİLİRLER Mİ ?