BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P Türkiye'yi kırılgan buldu----

S&P Türkiye'yi kırılgan buldu

S&P Türkiye'yi kırılgan buldu
05 Mart 2014 - 13:13 www.finansgundem.com

S&P, yaptığı değerlendirmede Türkiye, Ukrayna ve Gana sermaye akışlarındaki değişime karşı kırılgan olduğu yorumunu yaptı

Uluslararası kredi derecelendirme kurluşu S&P, global sermayeakışlarındaki değişime karşı en kırılgan 3 gelişmekte olan ekonomi arasında Türkiye'yi de saydı. S&P, Türkiye'nin yanı sıra Ukrayna ve Gana'yı en kırılgan ülkeler olarak gösterirken, Çin, Filipinler ve Angola'nın sermaye çıkışlarına karşı en güçlü durabilecek gelişmekte olan ülkeler olarak işaret etti.

Bununla birlikte cari piyasa şartlarının etkisinin gelişmekte olan ülke kredi notlarında genele yaygın bir etki yapmasını halihazırda beklemediklerini ifade eden S&P, devlet tahvili piyasaları içincari şartların temel göstergeleri şu an da daha iyi yansıttıklarına inandıklarını da vurguladı.

S&P, gelişmekte olan ülkelerin bir çoğunun kredi notları için en önemli riskin Fed'in tahvil alımlarını azaltması değil, yurtiçi politika seçimleri ve uygulamaları olduğunu savundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)