BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemS&P, şirket temerrütlerinin ikiye katlanmasını bekliyor----

S&P, şirket temerrütlerinin ikiye katlanmasını bekliyor

S&P, şirket temerrütlerinin ikiye katlanmasını bekliyor
06 Ekim 2020 - 16:21 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, ABD ve Avrupa'da şirket temerrüt oranlarının gelecek 9 ayda ikiye katlanmasını beklediğini bildirdi.

S&P, ABD'de şirket temerrüt oranlarının yüzde 6,2'den yüzde 12,5'e yükseleceğini tahmin ederken, Avrupa'da bu oranın yüzde 3,8'den yüzde 8,5'e çıkmasını beklediğini ifade etti.

S&P Global bu yıl 2000'den fazla şirket veya ülkenin kredi notlarını veya görünümlerini düşürdü, 400 milyar dolar civarında borçlanma kağınının notları 'çöp' seviyesine indi.

S&P Global'in araştırma bölümü başkanı Alexandra Dimitrijevic yaptığı değerlendirmede, not verdikleri şirketler arasında kredi notu düşürüleceği uyarısı yapılan şirket oranının yüzde 37 ile rekor seviyede olduğunu ve banka arasında oranın yüzde 30 olduğunu belirterek, "Kredi kalitesi düşüro, temerrüt oranları zıplamaya hazır" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)