BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Global: Çin teşvikleri etkisiz, zaman kazanmaya yarıyor----

S&P Global: Çin teşvikleri etkisiz, zaman kazanmaya yarıyor

S&P Global: Çin teşvikleri etkisiz, zaman kazanmaya yarıyor
19 Nisan 2024 - 08:10 www.finansgundem.com

S&P Global Ratings analisti Xu, Çin'in mali teşviklerinin etkisiz olduğunu ve asıl amacının sanayi ve tüketim politikaları için zaman kazanmak olduğunu savundu.

S&P Global Ratings kıdemli analisti Yunbang Xu, Çin'in mali teşviklerinin etkinliğini kaybettiğini ve daha çok sanayi ve tüketim politikaları için zaman kazanmaya yönelik bir strateji olduğunu söyledi.

Xu, "Bize göre mali teşvikler, projelerin tüketimi canlandırmaya veya katma değeri artıran endüstriyel iyileştirmelere odaklanması halinde daha uzun vadeli faydaları olabilecek bir zaman kazanma stratejisidir" dedi.

Çin bu yıl için yüzde 5 civarında bir GSYİH büyüme hedefi belirlemiş olup, birçok analist bu hedefin açıklanan teşvik seviyesi göz önüne alındığında iddialı olduğunu belirtmiştir. Üst düzey ekonomik planlama ajansının başkanı mart ayında yaptığı açıklamada Çin'in "makroekonomik politikaları güçlendireceğini" ve mali, parasal, istihdam, sanayi ve bölgesel politikalar arasındaki koordinasyonu arttıracağını söyledi.

S&P raporuna göre, yüksek borç seviyeleri, bir şehrin yüksek veya düşük gelirli bir bölge olarak kabul edilip edilmediğine bakılmaksızın, bir yerel yönetimin ne kadar mali teşvik üstlenebileceğini sınırlamaktadır.

Rapora göre, kamu borcunun GSYH'ye oranı yüksek gelirli Shenzhen kentinde yüzde 20 civarındayken, güneybatı Sichuan eyaletindeki çok daha küçük ve düşük gelirli Bazhong kentinde yüzde 140'a kadar çıkabiliyor.

S&P'den Xu, "Mali kısıtlamalar ve azalan etkinlik göz önüne alındığında, yerel yönetimlerin bürokrasiyi azaltmaya ve iş ortamlarını iyileştirmek ve uzun vadeli büyüme ve yaşam standartlarını desteklemek için diğer önlemleri almaya odaklanmasını bekliyoruz" dedi.

Xu, "Emlak sektöründeki ciddi yavaşlama nedeniyle yatırımlar daha az etkili oluyor" diye ekledi.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: Faizler tüm yıl sabit kalabilir

 

Altında İsrail-İran gerilimi sonrası yeni rekor!

 

Ueda: Yenin enflasyona etkisi artar ise faizleri yükseltiriz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)