BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaS&P Fransa'nın kredi notunu teyit etti, not görünümünü "negatif" olarak tuttu ----

S&P Fransa'nın kredi notunu teyit etti, not görünümünü "negatif" olarak tuttu

S&P Fransa'nın kredi notunu teyit etti, not görünümünü negatif olarak tuttu
02 Aralık 2023 - 00:51 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Fransa'nın uzun ve kısa vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notlarının "AA/A-1+" olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise "negatif" olmaya devam ettiği bildirildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Fransa'nın kredi notlarını "AA/A-1+" olarak teyit ederken, not görünümünü "negatif" olarak bıraktı.

S&P, Fransa ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Fransa'nın uzun ve kısa vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notlarının "AA/A-1+" olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise "negatif" olmaya devam ettiği bildirildi.

KAMU BORÇLARI VE BÜTÇE AÇIKLARI BELİRSİZLİĞE YOL AÇIYOR

Açıklamada, negatif görünümün, yavaş azalışa rağmen yüksek bütçe açıkları ve kamu borçları nedeniyle Fransa'nın kamu maliyesine yönelik tahminlere ilişkin belirsizliği yansıttığı aktarıldı.

Kredi notunun teyit edilmesinin ise kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) oranının 2025'ten itibaren kademeli de olsa düşeceği yönündeki tahminler tarafından desteklendiği belirtilen açıklamada, kamu borçlarının uzun vadeli olmasından dolayı yüksek faiz oranları nedeniyle artan borçlanma maliyetlerinin geçişken olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ihracat, hanehalkı tüketimi ve yatırımların beklenenden daha iyi performans göstermesi nedeniyle Fransa ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminin yüzde 0,4'ten yüzde 0,9'a yükseltildiği belirtildi.

S&P'nin açıklamasında, ülke ekonomisinin gelecek yıla ilişkin büyüme beklentisinin ise yüzde 1,2'den yüzde 0,9'a revize edildiği, Fransa'nın ana ticaret ortağı Almanya ve diğer ülkelerdeki sıkı finansal koşullar ile zayıf büyümenin Fransa ekonomisi üzerinde de baskı yaratmasının beklendiği aktarıldı.

Bakan Işıkhan: Hassasiyet ile yürüteceğiz

 

New York borsası yükselişle kapandı

 

Powell: Gerekirse para politikasını daha da sıkılaştırmaya hazırız

 

Avrupa borsaları günü kazançla kapattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)