BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P, Çin'in kredi notunu değiştirmedi----

S&P, Çin'in kredi notunu değiştirmedi

S&P, Çin'in kredi notunu değiştirmedi
28 Haziran 2023 - 19:00 www.finansgundem.com

S&P, Çin'in uzun ve kısa vadeli kredi notlarını "A+/A-1" olarak teyit etti, kredi notu görünümünü "durağan" olarak korudu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) tarafından yapılan açıklamada, Çin'in kredi notunun teyit edildiği bildirildi.

Açıklamada, Çin'in uzun vadeli kredi notunun "A+" ve kısa vadeli kredi notunun "A-1" olarak teyit edildiği aktarıldı.

Ülkenin kredi notu görünümünün "durağan" olarak korunduğu belirtilen açıklamada, durağan görünümün Çin'in gelecek 2 yıl boyunca ortalamanın üzerinde büyümesini sürdüreceği yönündeki görüşü yansıttığı kaydedildi.

Açıklamada, hükümetin iç ve dış zorlukları hafifletmek için harcamaları artırmasıyla ülkenin mali açığının bu yıl salgın öncesi seviyelerin üzerinde kalabileceği ifade edildi.

Çin ekonomisinin 2022'deki Kovid-19 kısıtlamalarından toparlandığı aktarılan açıklamada, ancak zayıf küresel talep ve emlak sektöründeki tehlikenin bu toparlanmayı engellediği belirtildi.

Açıklamada, devlet borcundaki ve faiz yükündeki artış nedeniyle ülkenin mali durumunun kötüleştiği ancak gelecek 2 yılda bir miktar konsolidasyon beklendiği kaydedildi.

Yerel makamların bilanço dışı borçları destekleme konusunda daha temkinli davrandığına işaret edilen açıklamada, ekonomik toparlanmanın daha yavaş da olsa devam etmesinin ve Çin'in mali performansının gelecek 2 ila 3 yıl içinde iyileşmeye başlamasının beklendiği ifade edildi.

AB dijital euroya hazırlanıyor

 

İran'ın dolarları serbest mi kalacak?

 

Çin'den Yeni Zelanda'ya: Rakip değil ortağız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)