BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P artık yüksek not dağıtacak----

S&P artık yüksek not dağıtacak

S&P artık yüksek not dağıtacak
02 Ağustos 2013 - 08:36 www.finansgundem.com

Standard & Poor's, müşteri çekmek amacıyla daha yüksek seviyeden kredi notları vermeye başladı

New York Times'ın haberine göre S&P, Wall Street'te işlem göre bazı mortgage tahvillerine sektördeki diğer kredi kuruluşlarına göre daha yüksek not veriyor. Nitekim kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin piyasadaki payı 2013 yılının ilk altı ayında üç kat artmış durumda. ABD'li tahvil analisti Darrel Wheeler'a göre S&P'nin yeniden bol not dağıtmaya başlamış olması şirketin müşterilerini ve piyasa payını artırmasında etkili oldu.
S&P 'METODOLOJİ HATASI VAR' DEDİ
S&P yöneticileri, çıkan haber sonrasında yapıtığı açıklamada New York Times'ın metodolojisinin ve çıkardığı sonuçların yanlış olduğunu söyledi. Ancak metodolojide neyin yanlış olduğunu açıklamadı.
KRİZE KATKI SAĞLAMAKLA SUÇLANIYOR
S&P'nin yeniden yüksek not vermeye başlaması dikkat çekiyor. Çünkü kuruluş, 2008 krizi öncesinde de mortgage tahvillerine bol not dağıtarak krizi oluşturan nedenlere katkı sağlamakla suçlanıyor. Suçlamaları yönelten ABD hükümetinin S&P'ye karşı açtığı dava ise hala sürüyor.
KREDİ KURULUŞLARI KRİZ ÖNCESİ BOL NOT DAĞITMIŞTI
S&P'nin rakipleri Moody's ve Fitch'in de 2008 krizi öncesinde en yüksek seviyeden notladığı tahvil ve bonoların, krizin patlak vermesiyle birlikte aslında çok daha düşük notlarda değerlendirilmesi gerektiği ortaya çıkmıştı. Ancak Moody's ve Fitch'in sistemlerindeki zayıflıklar nedeniyle bu notları verdiğine kanaat getiren ABD yönetimi, S&P'yi notları kâr amaçlı dağıtmakla suçlayarak, sadece bu şirkete karşı dava açmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)