BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞoygu: Temmuz ayında Ukrayna 21 bin askerini kaybetti----

Şoygu: Temmuz ayında Ukrayna 21 bin askerini kaybetti

Şoygu: Temmuz ayında Ukrayna 21 bin askerini kaybetti
31 Temmuz 2023 - 13:57 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Silahlı Kuvvetler komutanları ile düzenlediği görüşmede Ukrayna’nın temmuz ayında yaklaşık 21 bin asker kaybettiğini açıkladı.

Silahlı Kuvvetler komutanları ile düzenlediği konferans görüşmesinde, Ukrayna’nın karşı saldırılarını ve cephedeki son durumu değerlendiren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Geçen ay boyunca, Silahlı Kuvvetlerimizin başarılı eylemleri sonucunda düşmanın kayıpları 20 bin 800’den fazla. Tam olarak 20 bin 824 kişi. Teçhizat kayıpları ise 2 bin 227 birim olarak gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun temmuzda 10 adet Alman Leopar tankı, 11 Amerikan BMP Bradley, 40 adet Amerikan M777 topçu sistemi ve İngiltere, ABD, Almanya, Fransa ve Polonya’dan gelen 50 farklı kundak motorlu topçu sistemi imha ettiğini söyleyen Şoygu, Kiev’e sağlanan Batı silahlarının savaş alanında başarı sağlamadığını, yalnızca çatışmayı uzattığını vurguladı.

''BÖYLE YOĞUN BİR SALDIRI GÖRMEDİK''

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin karşı taarruzunun durumu hakkında konuşan Savunma Bakanı, Rus Silahlı Kuvvetlerinin düşmanın ilerlemesine izin vermediğini söylerken, “Ukrayna birliklerinin savunmamızı kırmaya yönelik geniş çaplı girişimi Orekhovsky yönünde engellendi. Karşı taarruzu durduran tüm birliklerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, çünkü bunca zamandır böyle yoğun bir saldırı görmedik” dedi.

Şoygu, aynı zamanda Rus ordusunun Krasnolimansky yönündeki Kovalevka ve Sergeevka yerleşim yerlerinin yanı sıra Kupyansk yönündeki Molchanovka tren istasyonunun kontrolünü ele geçirmeyi başardığını da sözlerine ekledi.

Kiev rejiminin başarısız karşı saldırı zemininde, Batı desteğiyle Rusya’daki sivil altyapıya terör saldırıları gerçekleştirmeye odaklandığını vurgulayan Rusya Savunma Bakanı, mevcut durumu göz önüne alarak hava ve deniz saldırılarına karşı korumayı artırmak için ek önlemler aldıklarını, terör saldırılarını sağlayanlar da dahil olmak üzere Ukrayna askeri tesislerine yönelik saldırıları yoğunlaştırdıklarını ifade etti. (Gazetemru)

Şoygu yeni sözleşmeli askerleri denetledi

 

Şoygu, Rus askerlerini cephede denetledi

 

Rusya Savunma Bakanı Şoygu'nun görüntüleri gündem oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)