BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSosyal medyadan Bakan'ı eleştiren çiftçiye 5 yıl destekleme yok----

Sosyal medyadan Bakan'ı eleştiren çiftçiye 5 yıl destekleme yok

Sosyal medyadan Bakan'ı eleştiren çiftçiye 5 yıl destekleme yok
18 Eylül 2019 - 07:52 www.finansgundem.com

Sosyalmedya üze­rinden tarım politikaları­nı eleştiren süt üreticisi Sencer Solakoğlu’na 5 yıl boyunca tüm tarım­sal desteklemelerden men cezası verildi

CHP Milletvekili Aydın Özer, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Özer, Bakan'ı eleştirdiği için 5 yıl destekten men cezasına çarptırılan çiftçiyle ilgili talimatın kimden geldiğini sordu. 

Sosyalmedya üze­rinden tarım politikaları­nı eleştiren süt üreticisi Sencer Solakoğlu’na 5 yıl boyunca tüm tarım­sal desteklemelerden men cezası verildi.

Solakoğlu, “Yapılanın kanuni dayanağı yok. Bunu hak etmek için yap­tığım tek şey yüksek ses ile eleştirmek” dedi. Çiftçiye veri­len cezayı Meclis gündemine taşıyan CHP'li Aydın Özer, verdiği soru önergesinde Ta­rım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye “Bu üreticiyi cezalandırma talimatını siz mi verdiniz?” diye sordu. CHP'li Özer'in Pakdemirli'ye yönelt­tiği sorular şöyle:


                          Sencer Solakoğlu

– Bu üreticinin iddiaları doğru ise, her eleştiri yapan cezalandırılacak mıdır? Bu üretici­yi cezalandırma talimatını Tarım ve Orman Bakanı olarak siz mi verdiniz?

– Eğer sizin bir talima­tınız yoksa ve bu kişi baş­kasına ait numunelerle, usulsüz tutanakla tarımsal desteklemelerden men edil­diyse, sorumlular hakkında herhangi bir yaptırımınız ola­cak mıdır?

– Tarım Kanunu'nun yü­rürlüğe girdiği 2006 yılından bugüne dek kaç kişi, hangi gerekçelerle cezalandırılmış­tır? 5 yıl süreyle tüm tarımsal desteklemelerden men edilen üretici sayısı ne­dir? Bakanlığınız, göre­ve geldiğiniz günden bu yana, üreticilerin eleşti­ri ve düşünceleri doğrultusunda hangi uygula­mayı hayata geçirmiştir, (Sözcü)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)