BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSorunlu bankalar kendilerini korusun----

Sorunlu bankalar kendilerini korusun

Sorunlu bankalar kendilerini korusun
26 Mart 2013 - 10:30 www.finansgundem.com

Eurogrup Başkanı Dijsselbloem, Euro Bölgesi'ndeki sorunlu bankaları böyle uyardı

Güney Kıbrıs'ın yeni kurtarma paketinin Euro Bölgesi'nin sorunlu ülke ve bankalarının çözüm stratejileri emsal niteliğinde olduğunun altını çizen Euro Bölgesi Maliye Bakanları başkanı Jeroen Dijsselbloem, diğer ülkelerin bankacılık sektörlerini yeniden yapılandırmak zorunda kalabileceğini ifade etti.
Şubat ayında SNS Reaal NV'yi vergi mükelleflerin parasıyla kurtaran Hollanda Maliye Bakanı,  gelecekteki kurtarma paketleri kapsamında bölgedeki sorunlu bankaların artık kendilerini korumasının gerekeceğini vurguladı.
Eurogrup Başkanı Dijsselbloem, Güney Kıbrıs'ta alınan tedbirlerin ardından mevduat ve tahvil sahiplerine zarar yazdırılmasının, bundan böyle kurtarma paketlerinin parçası olabileceğini söyledi.
"Riskleri alındıkları yerlerde tutmanın, o şekilde çözmenin yolunu arıyoruz" diyen Dijsselbloem, bankaların bilanço tablolarını başlarının derde girmesini önleyebilecek şekilde güçlendirmesinin gerektiğini anlattı. Dijsselbloem, "Kurtarma paketlerinde bundan böyle önce hissedar ve tahvil sahiplerini, kurtarmaya katkı sağlayacak şekilde dahil edecek, ardından hükümeti de dahil edeceğiz. Önceden bu sıra tam tersiydi" dedi.
Dijsselbloem Pazartesi günü sorunlu bankalar yeterli fon sağlayamazsa, o zaman hissedar ve tahvil sahiplerinden, bankanın yeniden sermayelendirilmesine katkıda bulunmalarını isteyeceklerini, hâlâ gerekli olması hâlinde de teminatsız mevduat sahiplerini de dahil edeceklerini söylemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)