BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSoros'tan piyasalar için düşüş mesajı----

Soros'tan piyasalar için düşüş mesajı

Soros'tan piyasalar için düşüş mesajı
18 Şubat 2014 - 08:04 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı George Soros, kısa pozisyonlarını artırarak S&P 500'te düşüş yaşanacağına inandığı mesajı verdi

Ünlü yatırımcı George Soros, değer kaybedeceğine inandığı için S&P 500’deki kısa pozisyonlarını artırdı. Amerikan sermaye piyasası kurulu SEC’in resmi kayıtlara göre Soros Fund Management, 2013'ün son çeyreğinde S&P 500'de kısa pozisyonunun 470 milyon dolardan 1,3 milyar dolara yükseltti.

KISA POZİSYON NEDİR?

Kısa pozisyon, yatırımcıların ellerindeki hisseleri belirli bir fiyatta satma hakkı veriyor. Yatırımcılar genelde uzun vadede güven duymadıkları alanlarda kısa pozisyon alır.

S&P DÜŞÜŞTE

Uzmanlar yılbaşından bu yana S&P 500’de düzeltme yaşanacağı beklentisi içinde. Borsa yılbaşından bu yana yüzde 0,5 değer kaybetti. Değer kaybında gelişen ülkelerdeki satış dalgasının etkisi büyük oldu. Analistler son 28 aydır düzenli olarak değerlenen borsada bu sürecin daha uzun sürmeyeceğine işaret ediyor. Danışmanlık şirketi Janney Montgomery Scott’ın Başyatırım Stratejisti Mark Luschini, “İnsanların S&P 500’de düzeltme beklentisi arttı” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)