BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiSony, 6.3 milyar sterlinlik davayla karşı karşıya----

Sony, 6.3 milyar sterlinlik davayla karşı karşıya

Sony, 6.3 milyar sterlinlik davayla karşı karşıya
22 Kasım 2023 - 07:56 www.finansgundem.com

Sony, PlayStation müşterileri için adil olmayan fiyatlara yol açtığı iddiasıyla 6,3 milyar İngiliz sterlini büyüklüğünde toplu bir davayla karşı karşıya kaldı

İngiltere'nin Londra kentinde bir mahkeme Sony'nin, hakim konumunu kötüye kullanarak PlayStation müşterileri için adil olmayan fiyatlara yol açtığı iddiasıyla 6,3 milyar İngiliz sterlini (GBP) değerinde toplu bir davayla karşı karşıya kalması gerektiğine karar verdi.

Sony Interactive Entertainment (SIE) geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık'ta Sony'nin PlayStation Store'u üzerinden dijital oyun ya da eklenti içerik satın alan yaklaşık 9 milyon kişi adına dava edilmişti.

Dava tüketici hakları savunucusu Alex Neill tarafından 5 milyar GBP olarak açılmıştı. Avukatları geçen ay mahkemeye yaptıkları başvurularda davanın toplam zarar tahmininin 6.3 milyar GBP'ye kadar çıktığını söyledi.

Dava dilekçesinde, Sony'nin dijital oyunların ve eklentilerin yalnızca geliştiricilerden ve yayıncılardan %30 komisyon alan PlayStation Store üzerinden alınıp satılmasını zorunlu kılarak hakim konumunu kötüye kullandığını savunuluyor.

Rekabet Temyiz Mahkemesi, Neill'in davasının devam edebileceğine karar verdi, ancak dava 2022'de açıldıktan sonra PlayStation Store'dan alışveriş yapan kişilerin önerilen davacı sınıfından çıkarılması gerektiğini söyledi.

Sony'nin net kârında büyük düşüş

 

Sony Group Başkanı görevinden ayrılıyor

 

Sony ve Honda'ya ortak girişim izni

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)