BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSon anketlerde Biden 10 puan önde----

Son anketlerde Biden 10 puan önde

Son anketlerde Biden 10 puan önde
02 Kasım 2020 - 10:17 www.finansgundem.com

WSJ/NBC tarafından yapılan ankete göre oy dağılımı %52’ye %42 olarak gerçekleşti ancak Biden’ın bazı eyaletlerdeki liderliği zorlu olabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump, yeniden başkan seçilmek için yürüttüğü kampanyanın son günlerinde, anketlerde 10 puan geriden geliyor. Yapılan son ankete göre, Trump’ın oylarının düşmesi, korona virüs pandemisiyle ilgili kamuda artan endişeden kaynaklanıyor ancak Trump’ın ekonomi yönetimi halen takdir topluyor.

ABD Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, %52’ye %42’yle Trump’ın önünde. Seçim gününden önce yapılan son ankette, Biden’ın Ekim ayı ortalarında Trump karşısında elde ettiği 11 puanlık avantaj, değişmedi. Ankete göre özellikle kadınlar ve yaşlılar başkanın karşısında yer alırken, iki grup da Biden’ı desteklediğini açıkladı.

Yine de ankete göre, 12 çekişmeli eyalette seçim yarışında fark kapanıyor. Biden bu eyaletlerde yarışı, geçtiğimiz ayki 10 puanlık farkın düşmesiyle, 6 puan önde götürüyor.

Çekişmeli eyaletlerde Biden’ın avantajı, anketin hata payı dahilinde bulunuyor. Aynı zamanda farkın daha düşük olduğu ve Trump’ın ulusal seçimi kazanmamasına rağmen, delegeler kurulunda çoğunluğu ele geçirme potansiyelini gösteren diğer anketlerle uyuşuyor. Trump 2016 yılında da bu eyaletlerde çoğunluğu ele geçirmişti.

Anket çalışmasını yürüten cumhuriyetçi Bill McInturff, “bu seçim muhtemelen gördüğüm en çekişmeli 10 puanlık seçim” dedi. McInturff anketi demokrat Jeff Horwitt ile birlikte yürüttü. Trump’ın tabanını oluşturan, çoğunluğu işçi sınıfı, beyaz seçmenlerden oluşan kitlede Trump’a destek halen yüksek. Bu grup çoğunluklu olarak çekişmeli eyaletlerde bulunuyor.

ABD’li bankalar seçim sonrası için önlem alıyor

 

Ivanka Trump seçim kampanyası için 35 milyon dolar topladı

 

ABD seçimlerinin kaderini belirleyecek 5 madde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)