BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSomaliland' de çıkan yangın bilançosu: 2 milyar dolar----

Somaliland' de çıkan yangın bilançosu: 2 milyar dolar

Somaliland' de çıkan yangın bilançosu: 2 milyar dolar
04 Nisan 2022 - 12:26 www.finansgundem.com

Somali'nin Somaliland bölgesinde pazarda çıkan yangında en az 28 kişi yaralandı ve 2 milyar dolarlık zarar meydana geldi.

Doğu Afrika ülkesi Somali'nin kuzeyindeki özerk Somaliland bölgesinin başkenti Hargeisa'da ülkenin en büyük pazar yerinde yangın çıktı. En az 28 kişinin yaralandığı yangın sonucu 2 milyar dolara yakın zararın meydana geldiği bildirildi.

Euronews'te yer alan habere göre, Ramazan ayının ilk gecesinde Waheen pazarında çıkan yangının sebebi henüz tespit edilemedi. Ancak bazı pazarcılar yangının elektrik kaçağından çıkmış olabileceğini öne sürdü.

Kent sakinlerinin en önemli geçim kaynağı olan pazardaki yangınla ilgili hazırlanan ilk raporlara göre toplam zararın 1,5 ila 2 milyar dolar arası olduğu beliritildi. Yangının yol açtığı yıkımın giderilmesi için ülke içinden ve dışından destek sözü verildi.

Somali Devlet Başkanı Mohamed Abdullahi Mohamed, istisnai durumlarda iletişime geçtiği Somaliland lideri Muse Bihi Abdi'ye yangın nedeniyle telefon açtı. 2017'de bölge lideri olarak göreve gelen Abdi Somaliland'de tek yanlı bağımsızlık ilan etmiş ve uluslararası tanınma arayışına girmişti. Somali ise bölgenin bağımsızlık iddiasını reddediyor.

Yangın İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından da üzüntüyle karşılandı. Johnson olayla ilgili paylaştığı sosyal medya mesajında "Hargeisa'daki açık pazarda, kentin ekonomik kalbinde böylesine yıkıma yol açan ve birçok küçük ve aile şirketini etkileyen yangın sonrası durumu görmekten müteessir oldum" ifadelerini kullandı.

Johnson ülkesinin kentin yeniden ayağa kalkması için eldinden geldiğince destek vereceğini de ifade etti.

Aden Körfezi'ne uzanan Afrika boynuzunda stratejik olarak önemli bir konumu bulunan 3 milyondan fazla nüfusu bulunan Somaliland 1991 yılında çıkan çatışmalar üzerine Somali'den ayrılmıştı. Uluslararası olarak tanınmamasına rağmen Somaliland'in bağımsız bir hükümeti, para birimi ve güvenlik sistemi bulunuyor. Bölge son üç yıldır başarılı seçimler gerçekleştirdi.

Somali kıtlık riskiyle karşı karşıya

 

Somali'de askeri üsse saldırı: 3 asker öldü

 

Türkiye, Somali'ye Kovid-19 aşısı gönderdi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)