BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoma'da kimler mahkemeye sevk edildi----

Soma'da kimler mahkemeye sevk edildi

Soma'da kimler mahkemeye sevk edildi
19 Mayıs 2014 - 11:42 www.finansgundem.com

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Soma'daki maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 zanlıdan 5'i tutuklandı

Soma faciasında 6. gün yaşanırken aralarında Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın oğlu Can Gürkan’ın da bulunduğu 5 kişi daha mahkemeye sevk edildi.
Facia ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheliden 10’u  tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bunlar arasında bulunan İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisleri; Yalçın Erdoğan ve Ertan Ersoy ile vardiya amirleri Yasin Kurnaz ve Amiri Hilmi Kazık tutuklandı. 15 şüpheli, ’Denetimli serbestlik’ koşulu ile serbest bırakıldı. Jandarmadaki sorgusu devam 5 şüphelinin bu sabah sabah savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.Gece boyu adliyede bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, mahkemeye sevk edilenlerin Soma Adliyesi önünde bekleyen yakınlarına sık sık bilgi verdi. Yakınları, duruşmaları takip ederek kendilerine bilgi veren Özel’e teşekkür etti.
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen faciada 301 işçi yaşamını yitirmiş, 486 kişi de yaralanmıştı.

SOMA HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA: ALP GÜRKAN HAKKINDA GÖZALTI KARARI YOK

Soma Holding'ten yapılan açıklamada maden sahibi Alp Gürkan hakkında gözaltı kararı olmadığı belirtildi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Eynez Maden Ocağı’nda yaşanan elim kaza nedeniyle hakkında çıkan gözaltı kararını bu sabah öğrenmiştir. Soma’da emniyet güçlerine müracaat ederek hakkında gerekli işlemin yapılmasını talep eden Can Gürkan’ın ifadesi alınmaya devam edilmektedir. 
Soma Holding gözaltındaki tüm çalışanları için avukat görevlendirmiştir, aksi yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır.Yapılan haberlerde hukuki sürecin başladığının göz önünde bulundurulmasını rica eder, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.''

CAN GÜRKAN: ZAMANI GELİNCE KONUŞACAĞIZ

Gözaltına alınan, Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan’ın oğlu ve Soma Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, adliyeye getirildi. Can Gürkan, "Zamanı gelince konuşacağız" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mithat19 Mayıs 2014 17:20

    bu ilk gün yapılmalıydı o şirket yetkilileri milletle alay etti devlette seyretti.

  • adnan savcı19 Mayıs 2014 13:37

    savcı bağımsız değil sanırım. neden altıncı gün bu kararı verdi? ve neden havuz gazetelerinde de beşinci günden itibaren şirket suçlanmaya başlandı? ilk dört hün hem hükümet hem de havuz medyası maden şirketini suçlayan en ufak cümle sarfetmedi. sizce tesadüf mü bunlar?