BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSoma madeni yanıyor----

Soma madeni yanıyor

Soma madeni yanıyor
19 Temmuz 2014 - 08:39 www.finansgundem.com

AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Soma Madeni'ndeki yangının hala devam ettiğini söyledi

Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Soma’da 301 kişiye mezar olan ocakta yangının devam ettiğini belirterek, yanma nedeniyle kapatılacak olmasından dolayı madende inceleme yapamayacaklarını açıkladı. Komisyonun CHP’li üyesi Özgür Özel, “Konu hakkında bilgimiz yok. Kendi kendinize aldığınız kararı bize deklare etmeniz anlamına geliyor. Komisyon kurulduğu günden bu yana en kritik bilgileri ve en kritik kararı deklare ediyorsunuz. Bundan komisyon üyeleri olarak haberimiz yok” diyerek tepkisini ortaya koydu.

OCAK, ŞİRKETE DEVREDİLMİŞ

TBMM’de basın toplantısı yapan Alaboyun, tahlisiye ekiplerinin galerilere girişine ilişkin bilgileri paylaşırken, kazanın olduğu Eynez Ocağı’nın, savcılık tarafından Soma AŞ şirketine devredildiğini söyledi. Alaboyun, bilirkişi heyetiyle yeniden ocağa girmek gişiminin A ve H panosunun için için yanması nedeniyle gerçekleştirilemediğini kaydetti.

Komisyon Alp Gürkan’ı dinleyecek

Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta çarşamba günü, kazanın meydana geldiği ocağı işleten Soma AŞ’nin sahibi Alp Gürkan’ı dinleyecek. Komisyon Başkanı Ali Rıza Alaboyun, Alp Gürkan’dan, bugüne kadar komisyon çalışmalarında dile getirilen konularla ilgili tüm soruların yanıtlarını almaya çalışacaklarını belirtti. Alaboyun, “Şirket sahibi ve şirketin şu anda tutuklu olan genel müdürünü dinlemeden komisyon raporunu yazmayacağız” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)