BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSoma Holding'in kredi talebine bankadan ret----

Soma Holding'in kredi talebine bankadan ret

Soma Holding'in kredi talebine bankadan ret
17 Mayıs 2014 - 08:06 www.finansgundem.com

İstanbul'da inşa ettiği 191 metrelik dev kule için yabancı bir bankadan kredi talep eden Soma Holding'e çok manidar bir cevap verilmiş

Türkiye'nin gözü kulağı Soma'da... Herkes korkunç kazada hayatını kaybedenler için ağlarken, dün maden sahibi şirketin yaptığı basın toplantısı tartışmalara ayrı bir boyut kazandırdı. 'Yaşam alanları' konusunda gerekli önlemlerin alınmadığının ortaya çokmasıyla birlikte oklar madeni işleten Soma Holding'e çevrilirken kazanın gerekçesi ise daha sonra yapılacak incelemelerde belli olacak.

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNE KULE
Madencilik alanında Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan şirket geçtiğimiz yıllarda diğer tüm şirketlerin yaptığı gibi yatırımlarının bir kısmını gayrimenkul alanına kaydırmıştı. İstanbul'da yaşayanlar bilir. Bugün gökdelenler semti olarak bilinen Maslak'ın göbeğinde 191 metrelik bir kule yükseliyor. İsmi Spine Tower... İşte bu gökdelenin sahibi de Soma Kömür İşletmeleri'ni bünyesinde barındıran Soma Holding.

YABANCI BANKADAN RET
191 metrelik yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek binaları arasında gösterilen Spine Tower'ın inşasında ise ilginç bir detay söz konusu. Yapımına 2010 yılında başlanan projeye, arsa bedeli hariç 150 milyon dolar yatırım yapıldı. Bankacılık kulislerinde konuşulanlara göre şirket, projenin finansmanı için bankalarla görüşmeye başlarken, Türkiye'de faaliyet gösteren en büyük yabancı bankalardan birinin kapısını çaldı.

BİR DE 'İTİBAR RİSKİ' VAR
Söz konusu dünyaca ünlü yabancı banka, projenin detaylarını inceledikten sonra finansman talebini reddetme kararı verdi. Kararın gerekçesi ise oldukça ilginç. Soma Holding'in 50-60 milyon dolarlık finansman teklifine karşı banka, "Biz projeleri bir de itibar riski açısından değerlendiriyoruz. Fakat siz madencilik alanında faaliyet gösteriyorsunuz. Yarın öbür gün madenlerinizden birinde bir kaza meydana gelirse, biz de size kredi veren banka olarak kamuoyuna yansımak istemeyiz. Cevabımımız hayır" diyerek geri çevirmiş.

SIRADA KARTAL VAR
Spine Tower, şirketin tek gayrimenkul yatırım değil. Gayrimenkul alanında, iştiraki Tilaga vasıtasıyla faaliyet gösteren şirketin son rotası ise Kartal. Ofis alanları ve AVM'den oluşacak projenin yakın zamanda tanıtılarak satışa çıkması bekleniyor.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ho ho ho30 Eylül 2019 14:02

    Hollanda merkezli banka olabilir bu. onların bakış açısı bu.

  • Aysen sak17 Mayıs 2014 23:11

    Allah belalarini versin boyle patron coook var

  • emekçi17 Mayıs 2014 10:40

    özelliştermelerin ne pahasına yapıldığı zamanla daha iyi anlaşılacak

  • Borsacı17 Mayıs 2014 09:19

    İtibarlı kişilerin/şirketlerin nasıl itibarlı kalabildiklerine bir örnek. Suya sabuna dokunmadan, riskli kararları almadan bir şekilde yaşanıp gidiliyor. Aklı olan ateşi eli ile tutmaz maşa kullanır, işi bitince de ya kenara dayar ya da çöpe atar.