BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSoluksuz izlenecek ‘iyi-kötü’ savaşı----

Soluksuz izlenecek ‘iyi-kötü’ savaşı

Soluksuz izlenecek ‘iyi-kötü’ savaşı
15 Kasım 2016 - 11:57 www.finansgundem.com

İyiliğin makas tutuşu mu, kötülüğün son vuruşu mu? Polisiye TV filmi Makas soluk kesecek…

Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT’nin, televizyon ile sinemayı buluşturan iddialı ve uzun soluklu projesi TRT TV Filmleri kapsamında yer alan “Makas”, TRT Ev Sineması kuşağında seyirci ile buluşuyor, Senaryosunu Caner Kuzu’nun yazdığı yönetmenliğini ise Nihat Özcan’ın yazdığı film, 17 Kasım Perşembe akşamı 20.00’de TRT1 ekranlarında olacak.

Çocukluğu ıslahevinde geçmiş bir kader kurbanının, hayata tutunuşunu anlatan ve “iyi- kötü” savaşının hayatın her döneminde, her kesiminde var olduğunu bir seri cinayet vesilesiyle anlatan “Makas”ın konusu özetle şöyle:

Annesini üvey babasının elinden kurtarırken küçük yaşta katil olan Fatih’in hikâyesinde bir makasın inanılmaz kıyafetlere hayat verebileceği gibi can alan bir makineye de dönebileceği görülecek. Aynı zamanda masum bir çocukluk aşkına tanıklık ederken bir dizi cinayetin peşine düşüp geçmişte yaşanan bir tecavüzün intikamına da ortak olunacak.

Yapımcılığını Asuman Erdoğan’ın, yönetmenliğini Nihat Özcan’ın yaptığı “Makas”ın senaryosu da Caner Kuzu’ya ait. Ahmet Kural’ın konuk oyuncu olarak izlenebileceği “Makas”ın başrolleriniyse Gökhan Alkan ve Serenay Aktaş paylaşıyor. Soluksuz izlenebilecek bir polisiye olan “Makas”ın oyuncu kadrosunda yer alan diğer yıldız isimler ise Yeşim Salkım, Şenay Akay, Ümit Karan, Fulden Uras, Taylan Erler ve Veysel Dündar.

12 farklı türde 33 film “TRT Ev Sineması” kuşağında

2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri Projesi kapsamında bugüne kadar 33 özgün senaryo film olarak çekildi. Bu 33 film TRT1 ekranlarında “TRT Ev Sineması” adında özel bir yayın kuşağında her Perşembe günü saat 20’de seyircileriyle buluşmaya başladı. TRT bu proje ile Türk sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikâyeler kazandırmayı, genç sinemacıların özgün ve yenilikçi projelerine imkân sağlamayı hedefliyor.

TRT TV Filmleri projesine duyuru sonrasında toplam 864 senaryo başvurusu yapıldı. Bunlardan 599’u değerlendirmeye uygun bulundu. İkinci aşamada alanında uzman, bağımsız senarist ve dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulu bu 599 senaryoyu tek tek ele aldı.

Bunların içinden komedi, drama, fantastik ve benzeri 12 farklı türde 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Senaryo yazarları arasında sinema profesyonelleri olduğu gibi, gençler, öğrenciler ya da bambaşka mesleki alanlardan gelen insanlar da bulunuyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)