BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Şok iddia! CIA'den Türkiye oyunu...----

​Şok iddia! CIA'den Türkiye oyunu...

​Şok iddia! CIA'den Türkiye oyunu...
04 Ağustos 2013 - 22:43 www.finansgundem.com

Amerikan istihbarat örgütü CIA ile ilgili çok konuşulacak iddia! Türkiye üzerinden örtülü çalışmalar...




ABD’nin istihbarat örgütü CİA’nın Libya’da bulunan karadan havaya füzelerin Türkiye üzerinden Suriye’ye kaydırmak amacıyla örtülü çalışmalar yaptığı iddia ediliyor. 
CNN International’ın “özel” logosu ile yayımladığı bir habere göre, Kongre üyeleri, CİA’nın Libya’nın Bingazi kentinde ne gibi faaliyetlerde bulunduğunun araştırmasını istedi. Haberde Kongre’de, Bingazi’de faaliyet gösteren ABD’li örgütlerin Libya’daki karadan havaya füzelerin Türkiye üzerinden Suriye’deki isyancılara teslim etmek üzere “gizli” çalışmalar yaptığı olasılığına ilişkin spekülasyonların olduğuna dikkat çekildi. 
CİA’nın Libya’nın Bingazi kentindeki Amerikan Büyükelçiliğine Eylül 2012’de düzenlenen ve dört Amerikalının ölümüne yol açan kanlı saldırı sırasına ilişkin bilgiyi gizlemeye çalışıp çalışmadığı sorusuna yanıt arandığı habere göre, CNN’ye konuşan bir kaynak, saldırının gerçekleştiği dönemde büyükelçiliğin, CİA’nın faaliyet gösterdiğine inanıldığı yan binasında 21 Amerikalının görev yaptığı sanıldığını anlattı. 
Haberde araştırmanın yapılması için harekete geçen ve Kongre’deki 150’yi aşkın Cumhuriyetçi üyesinin imzasını sağlayan Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi üyesi Frank Wolf’un da, Bengazi fiaskosunun gerisindeki nedenlerini ve CİA’nın orada ne yaptığını ortaya çıkarmak istediği kaydedildi. 
Bu arada, CİA’nın silah transferi konusuna karışıp karışmadığına ilişkin herhangi bir yorumda bulunmayı reddettiği de vurgulandı. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali05 Ağustos 2013 00:04

    bunlar pyd ve pkk ya gitmesin!!!

  • baran04 Ağustos 2013 23:29

    bence doğru olabilir.genelde elçiliklerde faaliyet yürütürler.şu an ırak libya suriye vs tüm ortadoğuda cirit atıyolardır eminim.bu ortadoğu projesi türkiye nin başına çok işler açıcak buna da eminim.Türkiye,abd olduğu için projenin içinde çok güveniyor.ama abd ye geçmişte olduğu gibi hiç güvenilemez.umarım bizimkiler ne yaptıklarını iyi biliyordur.pek de sanmıyorum ama.Allah hayır etsin sonumuzu.