BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSociete Generale: TCMB faiz artırımına direnecek----

Societe Generale: TCMB faiz artırımına direnecek

Societe Generale: TCMB faiz artırımına direnecek
28 Haziran 2022 - 11:03 www.finansgundem.com

Fransız banka Societe Generale, Türkiye'de enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 80'in üzerine tırmanacağını ve faizlerin 2023 ikinci çeyreğe kadar yüzde 14'te kalacağını öngördü.

Societe Generale bugün yayınladığı raporda, TCMB'nin politika faizini artırmaya mümkün olduğu kadar direneceğini öngördüklerini bildirdi.

TCMB'nin gösterge faiz oranının gelecek 12 ayda yüzde 14 seviyesinde tutacağını öngören Societe Generale, Mayıs ayında yüzde 73,5 olan yıllık enflasyon oranının, önümüzdeki birkaç ayda yüzde 80'in üzerine çıkacağını tahmin ettiklerini de vurguladı.

Societe Generale raporunda, Türk lirasının zayıflamaya devam etmesini beklediklerini ifade ederken, enflasyondan ve yüksek enerji fiyatlarındaki kaynaklı olarak lirada daha hızlı bir satış yaşanması olasılığı bulunduğunu da belirtti.

TCMB kritik faiz kararını açıkladı

 

Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan çağrı: 'Faizleri hızlı artırın'

 

ECB'nin Faiz kararına saat düzenlemesi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mertkan28 Haziran 2022 11:29

    Bankanın ne yaptığı belli değil ilimden bilimden liyakattan uzak kararlarla akla zarar uygulamalarla hareket ederek olmayacak duaya amin diyerek arap orta doğu karanlık dogmalarıyla giderek